Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Ben je een ambitieuze professional in de zorg, welzijn of samenlevingsopbouw? Wil je jouw onderzoeksvaardigheden ontwikkelen, complexe vraagstukken in je vakgebied oplossen en daarmee jezelf en jouw beroepspraktijk verder professionaliseren? De deeltijd-masteropleiding Social Work biedt je de kans om naast je werk de benodigde kennis en vaardigheden op te doen.

26 juni 19:00 - 20:30 uur
Online informatiebijeenkomst
Docent Joris en Alumnus Ismail over de opleiding

Dit ga je doen

Tijdens deze 2-jarige master verbind je praktische kennis en vaardigheden met theorie en beleid. De kennis is direct toepasbaar in je werk: het ontwikkelen van oplossingen voor complexe vraagstukken uit jouw eigen beroepspraktijk staat centraal in de opdrachten die je uitvoert.

Sociaal Werk Theorie

Je verdiept je in vakkennis en theorievorming over onder andere Sociale Interventies, Organisatieontwikkeling en Beroepsinnovatie.

Praktijkonderzoek

Je voert praktijkonderzoek uit en levert hiermee een bijdrage aan het verbeteren en vernieuwen van jouw (eigen) beroepspraktijk.

Professionele leerbegeleiding

Je reflecteert op je competentieontwikkeling met ondersteuning van een coach. Je ontwikkelt vaardigheden in het overdragen van kennis en ideeën in de beroepspraktijk en jouw rol als adviseur.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Opleiding en werkplek

Je hebt een bachelordiploma (hbo of wo) op het gebied van zorg en welzijn. Daarnaast heb je een relevante werkplek waar je opdrachten en onderzoek kunt uitvoeren.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

20 uur per week

De studiebelasting is gemiddeld 20 uur per week. Je volgt colleges op vrijdag van 10.00 tot 17.30 uur. Daarnaast besteed je ongeveer 14 uur per week aan zelfstudie en het werken aan opdrachten.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor onder andere boeken, readers en de startseminars.

Lees meer over studiekosten

Waarom Social Work aan de HvA?

  • Wisselwerking van theorie, praktijk, onderzoek en persoonlijke effectiviteit.
  • Colleges door experts uit de praktijk en wetenschap.
  • Samenwerking met het Kenniscentrum Maatschappij en Recht.
  • Behaal in 2 jaar je internationaal erkende mastergraad.

Voor wie

  • Je bent nieuwsgierig, ondernemend en innovatief.
  • Je kunt uitvoeringsoverstijgend kijken naar de eigen beroepspraktijk.
  • Je voelt je thuis in een professionele leergemeenschap.