Hogeschool van Amsterdam

Master Legal Management

Legal Management. Master, deeltijd

De master Legal Management is een unieke opleiding op het gebied van legal management. De master biedt verdieping en verbreding aan professionals die werkzaam zijn in een juridische omgeving. In deze deeltijdopleiding ontwikkelt u zich in twee jaar tot expert op het gebied van de organisatie en inrichting van juridische diensten en complexe juridische processen. Daarmee is de master een goed uitgangspunt voor een organisatorische of leidinggevende functie in de juridische beroepspraktijk.

De master is een competentiegerichte opleiding waarin het toepassen van kennis en vaardigheden in de beroepspraktijk centraal staat. Tijdens de master maakt u direct de vertaalslag naar uw eigen praktijk. Er is een nauwe samenwerking met het Amsterdams Kenniscentrum voor Maatschappelijke Innovatie (AKMI). Het kenniscentrum doet onderzoek naar vraagstukken van mensen en gemeenschappen in de grootstedelijke context, waaronder de thema’s organisatie en innovatie van juridische dienstverlening.

Video: alumnus aan het woord

Kleinschalig onderwijs

U volgt deze master in een groep van ongeveer 20 studenten. Op die manier is er veel ruimte voor persoonlijke, individuele begeleiding.

Toegankelijk zonder schakelprogramma

Veel juridische masters zijn pas toegankelijk na het volgen van een schakelprogramma waarin u uw kennis en vaardigheden tot een vereist niveau brengt. De master Legal Management is zonder schakelprogramma toegankelijk en biedt u de mogelijkheid om in twee jaar de graad Master of Laws (LLM) te behalen.

Video: alumna aan het woord

De master Legal Management duurt twee jaar en is opgebouwd uit vier semesters. Tijdens de opleiding volgt u een juridisch keuzevak bij de Faculteit der Rechtsgeleerdheid van de Vrije Universiteit in Amsterdam.

Lees meer

De studiebelasting bedraagt gemiddeld 20 uur per week. Hiervan volgt u ongeveer 3 tot 4 uur college op donderdag van 18.15 tot uiterlijk 21.30 uur. Daarnaast heeft u acht tot tien zaterdagen per jaar een collegedag. En in het eerste jaar op maximaal twee vrijdagen. Een keuzevak aan de Vrije Universiteit wordt overdag aangeboden, overeenkomstig het rooster van de Vrije Universiteit.

Lees meer

De opleiding leidt op voor een brede beroepspraktijk. U kunt gaan werken in functies die zich bewegen op het snijvlak van recht, management en organisatie. Functies die door de complexiteit van de werkzaamheden een masterniveau vereisen.

Een afgeronde wo-bachelor Rechten of afgeronde hbo-bachelor: HBO-Rechten, HJO, MER of SJD. Een andere hbo-opleiding in combinatie met aanvullende juridische scholing en verdieping door relevante werkervaring kan ook volstaan. Daarnaast heeft u minimaal drie jaar werkervaring op hbo- of academisch niveau in een juridische omgeving. U heeft een geschikte werkplek waar u met toestemming van uw werkgever opdrachten kunt maken.

Lees meer

De master gaat op 4 september 2017 van start. U wordt tot de master toegelaten als u aan de toelatingseisen voldoet én een positief advies krijgt na uw adviesgesprek.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht