Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Met de deeltijdmaster Legal Management leer je als professional in twee jaar juridische dienstverlening effectiever, efficiënter en klantgerichter te maken. De opleiding staat in het juridisch werkveld bekend als dé opleider van future proof professionals, die in een snel veranderende juridische beroepspraktijk - leidinggevend of aansturend - juridische diensten en processen optimaliseren.

Legal Management voor juridische professionals

Dit ga je doen

Je leert hoe je juridische dienstverlening effectief organiseert en aanstuurt en doet zelfstandig onderzoek gericht op innovatie en het verbeteren van juridische processen en kwaliteit. Je leert over actuele ontwikkelingen en de laatste wetenschappelijke inzichten in jouw vakgebied.

Wat houdt de master Legal Management in?
Semester 1, 2 en 3

In de eerste 3 semesters volg je colleges op het gebied van management en organisatie van juridische diensten en processen. Daarnaast ontwikkel je je onderzoeks-, beroeps- en leidinggevende vaardigheden.

Semester 4

Het 4e semester staat in het teken van het afstuderen. Je voert een afsluitend onderzoek uit buiten je eigen directe beroepspraktijk.

Losse modules

Wil je je specialiseren in een specifiek thema binnen het vakgebied legal management, maar niet de gehele master volgen? Dan kun je ook losse modules volgen in de vorm van contractonderwijs.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Opleiding en werkervaring

Je hebt een bachelordiploma op het gebied van Recht. Daarnaast heb je minimaal 3 jaar werkervaring op hbo- of academisch niveau in een juridische omgeving en een relevante werkplek waar je opdrachten en onderzoek kunt uitvoeren.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

Ca. 20 uur per week

Je volgt colleges op dinsdagavond van 17.50 tot 20.20 uur. Daarnaast heb je op 8 tot 10 zaterdagen per jaar een collegedag. Naast de contacttijd besteed je thuis en op je werkplek ongeveer 17 uur per week aan zelfstudie.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met kosten voor onder meer literatuur en een studiereis. Dit is ongeveer € 350 per studiejaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom de master Legal Management?

  • In twee jaar behaal je je Master of Laws (LLM).
  • Direct toegankelijk voor professionals met een juridische hbo-bachelor, zonder dat je vooraf een schakelprogramma hoeft te volgen.
  • Competentie- en praktijkgerichte opleiding waarin het toepassen van kennis en vaardigheden centraal staat. Tijdens de opleiding maak je direct de vertaalslag naar je eigen praktijk.
  • Kleinschalig onderwijs: ongeveer 20 studenten, met veel ruimte voor persoonlijke begeleiding, intervisie en coaching.
  • Ontwikkeld in samenwerking met de beroepspraktijk, met aandacht voor actuele inzichten uit het vakgebied, zoals Legal Tech en Legal Service Design.

Voor wie?

  • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in een juridische functie.
  • Je ambieert een managementpositie, adviesfunctie of andere functie op masterniveau.
  • Je hebt goede analytische en communicatieve vaardigheden.
  • Je wilt je kennis en vaardigheden in het recht verdiepen en verbreden.