Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Master Critical Care

Toelatingseisen

De opleiding tot MCC-verpleegkundige is voor hbo-verpleegkundigen die al werken of die willen werken in het acute cluster. Met de juiste kwalificaties ben je direct toelaatbaar. In andere gevallen kun je meedoen aan een voorbereidende schakelprogramma.

Direct toelaatbaar

Je bent direct toelaatbaar tot het studiejaar 2023-2024 als je voldoet aan de volgende voorwaarden:

ToelaatbaarVoorwaarden 
Afgestudeerd voor 2017
  • een HBO-Verpleegkunde diploma én een leer-werkovereenkomst van 32 uur met de IC-afdeling of CCU-HCK-afdeling.
Afgestudeerd na 2017
  • een bachelordiploma HBO-Verpleegkunde én een voltooid honourstraject in de acute zorg (bijv. het HBO-Verpleegkunde AIZ-/honours Cricital Care programma van de HvA of de HBO-Verpleegkunde technische variant van het honoursprogramma van Inholland)
  • óf een bachelordiploma HBO-Verpleegkunde met een gemiddeld cijfer van 7,0 of hoger in het laatste studiejaar (60 studiepunten).

Schakelprogramma

Ben je niet direct toelaatbaar, volg dan het schakelprogramma.

Lees meer over het schakelprogramma

Leer-werkplek

Om de master Critical Care te kunnen volgen heb je ook een leer-werkplek nodig. 

Lees meer over de leer-werkplek

Zij-instromer

Indien je al IC- of CCU-verpleegkundige bent, kun je als zij-instromer de opleiding volgen. Een verplichte koppeling aan een specifieke instelling is dan niet vereist.

IC/CCU-verpleegkundige met een HBO-V diploma?

Ben je een IC/CCU-verpleegkundige met een HBO-V diploma? Dan kun je de master Critical Care ook volgen. De examencommissie van de master Critical Care kent mogelijke vrijstelling voor studiedelen toe aan de individuele student. De opleiding duurt 18 maanden, je kunt de opleiding ongeveer 3 maanden eerder afronden door een versnellingsmogelijkheid tijdens de afstudeerfase. Wil je hierover meer weten? Neem contact op met de programmacoördinatoren via mastercriticalcare@hva.nl

Schrijf je in voor deze master