Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Toelatingseisen

De opleiding tot MCC-verpleegkundige is voor hbo-verpleegkundigen die al werken of die willen werken in het acute cluster. Met de juiste kwalificaties ben je direct toelaatbaar. In andere gevallen kun je meedoen aan een voorbereidende schakelprogramma.

Direct toelaatbaar

Je bent direct toelaatbaar als je: 

  • een leer-werkovereenkomst hebt van 30-32 uur per week met een IC of CCU-HCK afdeling.
  • een HBO-Verpleegkunde diploma hebt en geregistreerd bent in het BIG-register, volgens de volgende voorwaarde; je hebt ná 1 januari 2018 je bachelordiploma HBO-Verpleegkunde afgerond met een honourstraject of technische variant (bijv. het HBO-V honoursprogramma Critical Care van de HvA of de HBO-V technische variant van het honoursprogramma van Inholland).

Voldoe je niet aan de gestelde voorwaarden t.a.v. het HBO-Verpleegkunde diploma? Dan is het volgen van het schakelprogramma een vereiste. Heb je een andere vooropleiding, maar zie je wel mogelijkheden? Neem dan contact op om dit te bespreken. 

De opleiding behoudt zich het recht voor om de startdatum uit te stellen indien het minimumaantal benodigde aanmeldingen niet wordt behaald. In het geval dat het minimumaantal vereiste studenten niet wordt behaald, start de opleiding niet per september 2024. Uitsluitsel hierover wordt gegeven na de inschrijfdeadline van 15 mei 2024.

Schakelprogramma

Voldoe je niet aan de gestelde voorwaarden t.a.v. het HBO-Verpleegkunde diploma? Dan is het volgen van het schakelprogramma een vereiste.

Lees meer over het schakelprogramma master Critical Care

Leer-werkplek

Om de master Critical Care te kunnen volgen, heb je ook een leer-werkplek nodig. 

Lees meer over de leer-werkplek

IC/CCU-verpleegkundige met een HBO-V diploma?

Ben je al IC/CCU-verpleegkundige met een HBO-V diploma? Dan kun je de master Critical Care ook volgen. De examencommissie van de master Critical Care kent mogelijke vrijstelling voor studiedelen toe aan de individuele student. Wil je hierover meer weten? Neem contact op met de programmacoördinatoren via mastercriticalcare@hva.nl

Schrijf je in voor deze master