Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Een master met toekomst

De opleiding biedt ambitieuze studenten een carrière aan het bed. Het masterniveau komt tot uiting in de afstudeerfase. Je onderzoekt een onderwerp dat zowel relevant is voor jouw werkpraktijk, maar ook voor het hele vakgebied van verpleegkundigen.

Waar ga je aan de slag?

Als MCC-verpleegkundige werk je in de acute zorg in een ziekenhuis; op de Intensive Care, Cardiac Care Unit of Hart Catheterisatie Kamer. Daar neem je het initiatief tot kwaliteitsverbeterprojecten en voer je deze uit. Het masterniveau geeft je de kennis en vaardigheden om systematisch de praktijk en kwaliteit van de zorg in kaart te brengen en te rapporteren. Het masterniveau komt tot uiting in de thesis: die biedt zowel praktische relevantie voor jouw eigen werkplek als het hele vakgebied.

Download factsheet MCC voor werkgevers (pdf)

Onderzoek op de Intensive Care

Op de HvA doen we wetenschappelijk onderzoek naar de verpleegkundige aspecten van zorg op de Intensive Care, in het bijzonder de zorg voor kunstmatig beademde patiënten. Het lectoraat Critical Care onderzoekt oude en nieuwe handelingen in de door IC-verpleegkundigen uitgevoerde luchtwegzorg en kunstmatige beademing. Daarnaast richt het lectoraat zich op het toepassen van bewezen effectieve interventies.

De master in de praktijk

Benieuwd hoe jouw loopbaan er uit ziet na de master Critical Care? Lees het verhaal van Nathan Worms. Nathan ontwikkelde zijn master thesis tot een werkende applicatie die nu gebruikt wordt in het Amsterdam UMC.

Lees Nathan's verhaal