Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Ben je hbo-verpleegkundige, werk je in de acute of intensieve zorg of wil je dit gaan doen? Dan is de master Critical Care de volgende stap in je loopbaan. Je ontwikkelt je deskundigheid als gespecialiseerd verpleegkundige en verdiept je klinisch redeneren, wat de basis is voor de evidence-based zorg die je levert. Daarnaast ontwikkel je onderzoeksvaardigheden om de praktijk van zorg te verbeteren. Zo ontwikkel je competenties als verpleegkundige binnen een multidisciplinair team.

16 april
Bezoek de open avond

Video Master Critical Care: iets voor jou?

Ben je werkgever en benieuwd wat deze master kan betekenen voor jouw organisatie?

Vind hier alle werkgeversinformatie

Dit ga je doen

De master Critical Care is een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam en Amsterdam UMC - Amstel Academie. De master duurt 18 maanden en bestaat uit 3 semesters. Je kiest 1 uitstroomrichting: Intensive Care of Acute Cardiologie (HCK-CCU). Praktijk en theorie wisselen elkaar af en je volgt 1 dag les ;er week. Je ontwikkelt je praktijkvaardigheden en je werkt vanaf semester 1 aan opdrachten die resulteren in je uiteindelijke afstudeeronderzoek. In semester 3 rond je de praktijkcomponent ‘hoog-complexe zorg’ af. Daarbij richt je je in het bijzonder op klinisch leiderschap, klinisch redeneren, patiëntveiligheid en evidence-based practice.

Semester 1

Beide uitstroomrichtingen starten met gezamenlijke lessen en wetenschappelijke opdrachten. De eerste praktijkperiode richt zich op de basis acute zorg. Het onderwijs ondersteunt aan de kennis en vaardigheden om deze zorg in de praktijk te leveren.

Semester 2

In semester 2 zijn de wetenschappelijke opdrachten een verdieping en bereid je je verder voor op je eindthesis. De praktijkleerperiodes richten zich nu op meer complexe patiënten op de IC of op de CCU/hartbewaking.

Semester 3

In semester 3 werk je toe naar de afronding van je eindthesis. De praktijkleerperiode vindt plaats op de IC of op de HCK, afhankelijk van je uitstroomprofiel.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Opleiding en werkplek

Je bent een hbo-verpleegkundige die al werkt in de acute zorg of daar wilt werken. Je wordt toegelaten als je over de juiste kwalificaties beschikt. In andere gevallen kun je meedoen aan een voorbereidende schakelmodule.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

24 uur per week

Het studieprogramma bestaat uit 48 lesdagen, verspreid over 1,5 jaar. Je krijgt periodes met praktijkleren en theorie. Je hebt één onderwijsdag en je besteedt ongeveer 16 uur aan zelfstudie per week. Voor deze master is een dienstverband van minimaal 24 uur vereist.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Het collegegeld en de CZO-opleidingskosten zijn in totaal ongeveer € 9.000. Sommige werkgevers vergoeden dit bedrag. Houd daarnaast rekening met aanvullende kosten van circa € 750 voor literatuur en e-learningprogramma's.

Lees meer over studiekosten

Waarom de master Critical Care?

  • Je leert diepgaand klinisch redeneren in complexe situaties.
  • Met deze master specialiseer je je op het gebied van de Intensive Care of de Acute Cardiologie.
  • Je ontwikkelt je verpleegtechnische vaardigheden binnen de acute zorg.
  • Je ontwikkelt onderzoeksvaardigheden.
  • Je leert hoe je kennis uit wetenschappelijk onderzoek kunt toepassen in de dagelijkse praktijk van de verpleegkundige zorg. Zo draag je bij aan de kwaliteit van zorg.

Voor wie

  • Je hart ligt bij de acute zorg.
  • Je bent nieuwsgierig en wilt precies weten hoe iets zit.
  • Je durft te pionieren en uitdagingen aan te gaan.
  • Je toont eigenaarschap ten aanzien van je eigen leerproces.