Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Master Critical Care

Iets voor jou?

Werk je als hbo-verpleegkundige in de acute of intensieve zorg? De master Critical Care biedt je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen in de dagelijkse praktijk van zorgverlening. Je verdiept je kennis en vaardigheden van verpleegkundige zorg én ontwikkelt uitgebreide onderzoeksvaardigheden. Daarbij richt je je in het bijzonder op klinisch leiderschap, klinisch redeneren, patiëntveiligheid en evidence-based practice.

Open dag 4 april
Meld je aan
Video Master Critical Care: iets voor jou?

Dit ga je doen

De master Critical Care is een samenwerking tussen de Hogeschool van Amsterdam en Amsterdam UMC - Amstel Academie. De master duurt 18 maanden en bestaat uit 3 semesters. Je kiest 1 uitstroomrichting: Intensive Care of Acute Cardiologie. Praktijk en theorie wisselen elkaar af: 4 weken praktijk en 1 week theorie. Je ontwikkelt je praktijkvaardigheden en je werkt vanaf semester 1 aan opdrachten die resulteren in je uiteindelijke afstudeeronderzoek. In semester 3 rond je de praktijkcomponent ‘hoog-complexe zorg’ af.

Semester 1

Beide uitstroomrichtingen starten met aan aantal gedeelde lessen en wetenschappelijke opdrachten. Je start voor Intensive Care met het praktijkonderwijs Complexe zorg die doorloopt tot en met semester 2. Bij Acute Cardiologie start je het praktijkonderwijs in Complexe Zorg CCU.

Semester 2

In semester 2 zijn de wetenschappelijke opdrachten gelijk voor beide uitstroomrichtingen, maar focus je je tijdens de lessen op jouw specifieke uitstroomrichting. Voor de richting Intensive Care ga je door met het praktijkonderwijs Complexe Zorg en start je tegen het einde van het semester met Hoogcomplexe zorg IC. Voor de richting Acute Cardiologie start je met Hoogcomplexe Zorg.

Semester 3

In semester 3 studeer je af. Je schrijft een masterscriptie en gaat ondertussen door met het praktijkonderwijs. Bij Intensive Care rond je het praktijkonderwijs Hoogcomplexe zorg IC af. Bij Acute Cardiologie besteed je dit semester aan Hoogcomplexe Zorg op de Hart Catheterisatie Kamer (HCK).

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Opleiding en werkplek

Je bent een hbo-verpleegkundige die al werkt in de acute zorg of daar wilt werken. Je wordt toegelaten als je over de juiste kwalificaties beschikt. In andere gevallen kun je meedoen aan een voorbereidende schakelmodule.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

20 uur per week

Het studieprogramma bestaat uit 48 lesdagen, verspreid over 1,5 jaar. Je krijgt periodes met praktijkleren en theorie. Je hebt één onderwijsdag en je besteedt ongeveer 16 uur aan zelfstudie per week. Voor deze master is een dienstverband van minimaal 32 uur vereist.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Je betaalt in totaal ongeveer € 9.000 aan collegegeld en CZO-opleidingskosten. Sommige werkgevers vergoeden dit bedrag. Houd daarnaast rekening met aanvullende kosten van circa € 750 voor literatuur en e-learningprogramma's.

Lees meer over studiekosten

Waarom de master Critical Care?

  • Je leert klinisch te redeneren in complexe situaties.
  • Met deze master specialiseer je je op het gebied van de Intensive Care of de Acute Cardiologie.
  • Je ontwikkelt je verpleegtechnische vaardigheden.
  • Je ontwikkelt onderzoeksvaardigheden en leert ze toepassen.
  • Je leert hoe je bewijsmateriaal uit wetenschappelijk onderzoek gebruikt om je verpleegkundig handelen te onderbouwen. Zo kun je effectievere beslissingen nemen en betere zorg bieden aan je patiënten.

Voor wie

  • Je bent op zoek naar verdieping in het vakgebied Verpleegkunde.
  • Je bent ambitieus en gaat graag uitdagingen aan.
  • Je doorziet situaties snel en handelt vlot.
  • Je onderzoekt en probeert graag nieuwe werkwijzen.