Na je opleiding

Na het afronden van de opleiding ontvang je het diploma Technische Natuurkunde en mag je de titel bachelor of science voeren. Met een brede en praktische opleiding als Technische Natuurkunde kan je overal direct aan de slag.

Er is behoefte aan praktische mensen die op een hoog abstractieniveau kunnen werken aan technische onderwerpen. Voor actuele technische vraagstukken zijn modelleervaardigheden (systematisch denken) heel belangrijk. Hiervoor is de natuurkunde een uitstekende basis.

Als Technisch Natuurkundige ben je breed opgeleid en heb je de juiste kennis en vaardigheden om complexe problemen te doorgronden. Na je afstuderen ga je bijvoorbeeld aan de slag bij research & development afdelingen van grote technische bedrijven (zoals Tata Steel of Vattenfall) of bij start-ups. Liever meer onderzoek doen? Je kunt ook gaan werken bij nationale of internationale instituten die natuurkundig onderzoek doen (bijvoorbeeld NIKHEF, AMOLF of CERN). Deze instituten onderzoeken fundamentele natuurkundige vraagstukken over bijvoorbeeld de grootte en opbouw van het universum of de ware aard van de zwaartekracht. Als afgestudeerd Technisch Natuurkundige kun je dit onderzoek ondersteunen met het bouwen en onderhouden van de meetapparatuur die hiervoor nodig is. Op deze manier kun je betrokken zijn bij de baanbrekende uitvindingen en ontdekkingen van de 21e eeuw.

Onze opleiding biedt twee richtingen die met name in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) van groot belang zijn vanwege de bedrijven die hier gevestigd zijn, namelijk: nano- en kwantumtechnologie en energietechniek (duurzaamheid).

Gepubliceerd door  Faculteit Techniek 22 januari 2021