Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Technische Natuurkunde

De kennis voor de toekomst leer je nu

Na je studie ben je in staat om in teamverband complexe vraagstukken te analyseren en op te lossen. Je bent daardoor breed inzetbaar bij verschillende bedrijven en instituten als bijvoorbeeld projectleider, technisch specialist, productontwikkelaar.

Wat kun je worden?

Na je afstuderen kan je aan de slag bij research & development afdelingen van grote technische bedrijven (zoals ASML of Vattenfall) of bij start-ups. Of je wordt adviseur bij een ingenieursbureau (zoals Arcades, Haskoning of Peutz). Liever meer onderzoek doen? Je kunt ook gaan werken bij nationale of internationale instituten die fundamenteel natuurkundige vraagstukken onderzoeken (bijvoorbeeld NIKHEF, AMOLF of CERN). Ga aan de slag als:

Jouw toekomstige loopbaan

Met een brede en praktische opleiding als Technische Natuurkunde kan je overal direct aan de slag. Er is behoefte aan praktische mensen die op een hoog abstractieniveau kunnen werken aan technische onderwerpen. Voor actuele technische vraagstukken zijn modelleervaardigheden (systematisch denken) heel belangrijk. Hiervoor is de natuurkunde een uitstekende basis. Creëer de toekomst!

Voorbeeld van een carrière na deze opleiding

Doorstuderen na je opleiding?

Het is ook mogelijk om na de afronding van je studie Technische Natuurkunde door te studeren. Bijvoorbeeld door een master te gaan doen aan een HBO of een (technische) universiteit. Per masteropleiding gelden andere ingangseisen en in sommige gevallen moet je nog een pre-master doen. Informatie daarover vind je bij de betreffende onderwijsinstellingen.