Hogeschool van Amsterdam

Studiebelasting

De opleiding biedt jou de mogelijkheid in je eigen tempo en zelfstandig (een deel van) het onderwijs te volgen.

Contacttijd

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit hoor- en werkcolleges, practica, studieloopbaanbegeleiding, stagebegeleidingen tentamens. Wanneer je het volledige programma volgt is het aantal contacturen circa 10 uur per week. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Zelfstudie

Daarnaast moet je rekening houden met circa 15 a 20 uur zelfstudie per week waarbij je werkt aan projecten en opdrachten. In deze tijd bereid je ook je lessen voor en leer je voor de tentamens.

Lesdagen

De colleges zijn ingeroosterd op een hele dag, voor het studiejaar 2019 - 2020 staan deze colleges ingeroosterd voor het eerste jaar op dinsdag en voor de hoofdfase op dinsdag en donderdag. Je kunt ook een aantal vakken op afstand volgen. Hiervoor is op donderdag ondersteuning beschikbaar. Reken daarnaast op vijftien tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Het kan voorkomen dat de colleges volgend jaar op een andere dag gepland staan. Voor de vakken die je op afstand kunt volgen is op donderdag ondersteuning aanwezig.

Studiepunten

De studie omvat in totaal 240 studiepunten. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Het aantal uren dat je wekelijks daadwerkelijk besteedt aan de opleiding is afhankelijk van je individuele studietraject.

Bindend Studieadvies (BSA)

In het eerste studiejaar moet je bij de HvA minimaal 50 van de 60 studiepunten halen om door te mogen naar het tweede studiejaar. Een studiepunt staat voor 28 uur studietijd. Haal je niet dit minimale aantal studiepunten, dan geeft de HvA je een bindend afwijzend studieadvies (BSA). Dit betekent dat je niet verder kunt gaan met de opleiding.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 4 december 2018

Leraar worden iets voor jou?

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien