Hogeschool van Amsterdam

Leraar Algemene Economie

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Algemene Economie. Bachelor, deeltijd

Ben je geïnteresseerd in de werking van economie? En wil je die kennis overbrengen op leerlingen? Dan is de opleiding Leraar Algemene Economie wellicht iets voor jou. Jij zorgt ervoor dat jongeren een eigen economische kijk op de wereld krijgen.

Deze opleiding biedt een flexibel studieprogramma. Het is bijvoorbeeld mogelijk de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen, je werkervaring en de extra tijd die je kunt investeren. Tijdens de intake bekijk je samen met één van de opleiders hoe jouw studieprogramma eruit komt te zien. Samen stel je een studiecontract op, dat ter goedkeuring wordt voorgelegd aan de examencommissie. De feitelijke studieduur verschilt per persoon. In het algemeen ronden studenten de opleiding tussen twee en vier jaar af.

Lees meer

Je hebt 42 lesweken per jaar. De colleges zijn in principe ingeroosterd op één dag. Voor jouw opleiding is dit op maandag. Voor studieversnellers geldt dat colleges ook op een tweede lesdag geroosterd kunnen worden. Ook kan een enkel tentamen incidenteel op een andere dag worden afgenomen dan de maandag. De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit hoor- en werkcolleges, studieloopbaanbegeleiding, stagebegeleiding en tentamens. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is circa 10 uur. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten. Reken daarnaast op vijftien tot twintig uur zelfstudie per week, wanneer je het volledige studieprogramma volgt.

Lees meer

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar algemene economie kun je lesgeven op het vmbo, mbo of in de onderbouw van havo/vwo.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4. Extra eisen staan in het toelatingsschema.

Lees meer

Wil je in september 2019 met je opleiding beginnen, schrijf je dan vanaf 1 oktober 2018 in aan de hand van het stappenplan. Doe je verzoek tot inschrijving bij voorkeur voor 1 mei 2019, maar uiterlijk op 31 augustus 2019. Na aanmelding in Studielink meld je je aan voor een intake.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding