Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Vind jij marktwerking, ondernemen, welvaart, handel, globalisering en het bedrijfsleven interessant? Wil jij jongeren stimuleren om met een economische blik naar de wereld te kijken? Dan is de deeltijdopleiding Leraar Economie iets voor jou. Jij zorgt ervoor dat jongeren een eigen economische kijk op de wereld krijgen.

Schrijf je in
Lerares geeft uitleg aan leerling

Begin jij na de zomer met Leraar Economie deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

De deeltijdopleiding Leraar Economie biedt een flexibel studieprogramma. Je kunt de opleiding bijvoorbeeld versneld volgen, afhankelijk van je vooropleiding(en), werkervaring en de extra tijd die je investeert.

Student voor de klas
Jaar 1

In jaar 1 ontdek je wat het beroep van leraar inhoudt. Je leert welke rollen een docent allemaal heeft en hoe leerlingen zich ontwikkelen. In de 2e helft van het jaar observeer je lessen bij een stageschool. Daarnaast krijg je vakken als Macro-Economie en Bedrijfseconomie.

Jaar 2

In jaar 2 vormt de stage een belangrijk onderdeel van de opleiding. Je geeft les en oefent daarbij met de beroepsopdrachten die je vanuit de opleiding krijgt. Bij Vakdidactiek leer je hoe je een les ontwerpt. Je krijgt ook vakken als Micro- en Monetaire Economie.

Jaar 3

Jaar 3 staat in het teken van verdieping. Je hebt al best wat ervaring opgedaan, maar wat voor een docent wil je zijn? In de tweede helft doe je een minor (keuzeprogramma).

Jaar 4

In het laatste jaar van de opleiding doe je onder andere met medestudenten een lesson study waarbij je onderzoekt wat wel en iet goed werkt bij het lesgeven.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 10 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Leraar Economie deeltijd?

Student voor de klas
  • Als leraar economie laat je jongeren kennismaken met de dagelijkse impact van de economie.
  • Naast veel vakkennis doe je ook didactische en pedagogische kennis op. Kennis die je leert toe te passen tijdens beroepsopdrachten en stages.
  • Als leraar economie heb je momenteel goede baankansen en inspireer je volgende generaties.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.
  • Deze opleiding biedt een flexibel studieprogramma. Je kunt de studie versneld volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en de tijd die je investeert.

Voor wie?

Portret student
  • Je hebt interesse in economische vraagstukken.
  • Je houdt van cijfers.
  • Je wilt graag direct impact hebben op jongeren.