Johan Cruyff Academy

Commerciële Economie. Bachelor, voltijd

Ben je geselecteerd voor de Olympische Spelen, ben je profvoetballer of train je nu hard voor de Tour de France? En wil je na je sportcarrière bijvoorbeeld marketeer worden of bij een club als sponsormanager aan de slag gaan? Als topsporter kun je met de Johan Cruyff Academy tijdens je sportcarrière in vier jaar een hbo-diploma Commerciële Economie behalen.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Slagen als topsporter én ook een Bachelor of Science diploma op zak? Wil je meer weten over de Johan Cruyff Academy? Kijk op hva.nl/jca

Johan Cruyff Academy netwerk

De drie Johan Cruyff Academies in Nederland, in Amsterdam, Groningen en Tilburg, werken onderling samen en maken met de Johan Cruyff Colleges (mbo) en het Johan Cruyff Institute (Masters en cursussen), deel uit van een internationaal academisch 'Cruyff netwerk'. Voor meer informatie over de Johan Cruyff Academies en het netwerk: www.cruyffacademy.nl

Wat ga je leren?

De vierjarige leerroute die je aan de Johan Cruyff Academy kunt volgen is inhoudelijk gelijk aan de opleiding Commerciële Economie met als afstudeerrichting Sportmarketing. Dankzij het unieke onderwijsconcept kun je zelf je tijd indelen en je studie naar eigen inzicht combineren met je sport. Zo hoef je slechts drie dagen per week aanwezig te zijn, kun je op afstand via internet studeren en zijn de (tentamen)roosters flexibel.

Bekijk het studieprogramma

Wat word je met de opleiding?

Na afloop van de leerroute kun je in verschillende sporteconomische organisaties terecht. Je beheert bijvoorbeeld de sponsorbudgetten bij ING of leidt als sportmakelaar de zoektocht naar nieuw talent. Je wordt communicatieadviseur bij een sportbond als de KNVB of verzorgt de introductie van een nieuwe Nike basketbalschoen.

Bekijk de beroepen

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze leerroute toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma én voldoet aan de topsporteisen. Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen.

Bekijk de toelatingseisen

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei 2021 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie