Hogeschool van Amsterdam

Johan Cruyff Academy

Commerciële Economie. Bachelor, voltijd

Ben je geselecteerd voor de Olympische Spelen, ben je profvoetballer of train je nu hard voor de Tour de France? En wil je na je sportcarrière bijvoorbeeld marketeer worden of bij een club als sponsormanager aan de slag gaan?

Als topsporter kun je met de Johan Cruyff Academy tijdens je sportcarrière in vier jaar een hbo-diploma Commerciële Economie behalen. Deze opleiding is een leerroute van de hbo-opleiding Commerciële Economie. Je gaat twee à drie dagen naar school. Daarnaast studeer je zelfstandig, zodat je ook tijdens sportcompetities en (bijvoorbeeld) een verblijf in een trainingskamp je studie kunt voortzetten.

Johan Cruyff Academy netwerk

De drie Johan Cruyff Academies in Nederland, in Amsterdam, Groningen en Tilburg, werken onderling samen en maken met de Johan Cruyff Colleges (mbo) en het Johan Cruyff Institute (Masters en cursussen), deel uit van een internationaal academisch 'Cruyff netwerk'. Voor meer informatie over de Johan Cruyff Academies en het netwerk: https://cruyffacademy.nl

De vierjarige leerroute die je aan de Johan Cruyff Academy kunt volgen is inhoudelijk gelijk aan de opleiding Commerciële Economie met als afstudeerrichting Sportmarketing. De Johan Cruyff Academy heeft echter maar drie lesdagen per week, die je volgt in het Wibauthuis op de Amstelcampus. Vlak bij metrohalte Weesperplein. Je studeert het grootste gedeelte van de week dus zelfstandig.

Lees meer

Bij de Johan Cruyff Academy hebben we een uniek onderwijsconcept. Je kunt zelf je tijd indelen en je studie naar eigen inzicht combineren met je sport. Zo hoef je slechts drie dagen per week aanwezig te zijn, kun je op afstand via internet studeren en zijn de (tentamen)roosters flexibel. Je studeert het grootste gedeelte van de week dus zelfstandig. Zodoende kun je ook tijdens trainingskampen en toernooien (in het buitenland) je leerroute gewoon voortzetten. Een studiejaar bevat 42 lesweken per jaar. In totaal ben je per week zo'n veertig uur met je studie bezig.

Lees meer

Na afloop van de leerroute kun je in verschillende sporteconomische organisaties terecht. Je beheert bijvoorbeeld de sponsorbudgetten bij ING of leidt als sportmakelaar de zoektocht naar nieuw talent. Je wordt communicatieadviseur bij een sportbond als de KNVB of verzorgt de introductie van een nieuwe Nike basketbalschoen. Ga je liever buiten de sportbranche aan de slag? Ook dat is vaak mogelijk met je diploma Commerciële Economie.

Lees meer

Je wordt tot deze leerroute toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma én voldoet aan de topsporteisen. Voor deze opleiding gelden aanvullende eisen.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk op 1 juni in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck (www.hva.nl/skc). Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Lees meer
Accepteer de marketingcookies om deze video te zien
Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie