Hogeschool van Amsterdam

Bestuurskunde

Bestuurskunde/Overheidsmanagement. Bachelor, voltijd

Wil je een grote stad leren besturen? Als bestuurskundige werk je aan actuele grootstedelijke vraagstukken. Maatschappelijke, economische, politieke en sociaal-culturele ontwikkelingen beïnvloeden voortdurend je agenda.

Bestuurskunde, wat voor jou?

Ben jij een echte netwerker, creatief, sociaal en communicatief en wil je precies weten hoe de structuur van de overheid en maatschappelijke organisaties in elkaar steekt? Wil je werken aan actuele maatschappelijke vraagstukken op het gebied van milieu, onderwijs, integratie en veiligheid, zoals de opvang en integratie van vluchtelingen, de rol van big data voor een leefbare stad of de aanpak van jeugdwerkloosheid?

Dan is Bestuurskunde wellicht geschikt voor jou. En Amsterdam is dé plek om het vak Bestuurskunde te leren. Want deze stad is een uitdagende omgeving waar veel partijen een rol spelen bij complexe vraagstukken.

Vanaf het begin van de opleiding Bestuurskunde maak je kennis met de praktijk: je voert veel projecten uit bij opdrachtgevers in de stad of op landelijk niveau. Je werkt met organisaties in Amsterdam, zoals stadsdelen of fieldlabs, en daarmee speelt de opleiding zich gedeeltelijk af in de Amsterdamse wijken. Theoretische kennis en vaardigheden doe je op tijdens de opleiding en pas je toe in de praktijk door middel van projectopdrachten.

Lees meer

De contacttijd bij de opleiding bestaat uit onder meer hoor- en werkcolleges, projectbegeleiding en studiebegeleiding. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 15. Een contactuur wordt uitgedrukt in onderwijsuren van 50 minuten. Naast de contacttijd besteed je ca. 25 uren alleen of met medestudenten aan projecten en onderzoeken, maak je opdrachten en bereid je je voor op lessen en tentamens door middel van zelfstudie.

Lees meer

Na je afstuderen ben je een bestuurskundige die werkt in de dynamische context van een grote stad. Voorbeelden van beroepsrollen die je kunt vervullen zijn beleidsmedewerker, beleidsadviseur, consultant, accountmanager, wijkregisseur en (praktijk)onderzoeker.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een havo-, vwo- of mbo-4-diploma. Met ingang van het studiejaar 2019-2020 zijn er voor de opleiding Bestuurskunde geen extra eisen. De eerder bestaande extra eis Economie (voor havo en vwo) is vervallen.

Lees meer

Schrijf je uiterlijk in op 1 mei via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig (reken hiervoor op circa 5 werkdagen). Na inschrijving is het verplicht deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de Hogeschool van Amsterdam uitgenodigd.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht