Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Een opleiding met toekomst

Na je opleiding Bestuurskunde ben je wegwijs in het openbaar bestuur, kun je samenwerkingsverbanden aangaan, meedenken over beleid en oplossingen aandragen. Je treedt op als verbinder tussen burgers, politieke partijen, bedrijven en andere betrokkenen.

Wat zijn bestuurskunde-studenten gaan doen? Bekijk de video

Waar ga je aan de slag?

Na je opleiding Bestuurskunde kun je onder meer aan de slag bij de overheid (ministerie, provincie of gemeente), belangenorganisaties (bijvoorbeeld een milieuorganisatie of sportbond), gezondheidsorganisaties (een verzekeraar of zorginstelling), adviesbureaus en consultancy, maatschappelijke of non-profitorganisaties of bijvoorbeeld een woningcorporatie.

Jouw toekomstige loopbaan

Het werkveld van de bestuurskundige is dynamisch. De overheid is niet meer het enige sturende orgaan, ook het bedrijfsleven, particuliere organisaties en burgers pakken maatschappelijke vraagstukken aan. Dit betekent een toename van publiek-private samenwerking. De huidige arbeidsmarkt vraagt om bestuurskundigen die met meerdere specialisten samenwerken, verschillende belangen met elkaar verbinden en vanuit zowel een solide basiskennis als uit praktijkervaring werken.

Doorstuderen na je opleiding?

De hbo-bachelor Bestuurskunde biedt een goede basis om verder te studeren. Na het behalen van je bachelordiploma kun je een masteropleiding volgen. Dit kan zowel op hbo- als op wo-niveau. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je kiest en aan welke hogeschool of universiteit.

Meer over verder studeren