Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verder studeren

Afgestudeerd, maar nog niet uitgeleerd? Met een diploma Bestuurskunde heb je een goede basis voor een vervolgopleiding.

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt gaan doen en aan welke hogeschool of universiteit. De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of en onder welke voorwaarden je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden. Bij doorstroom van een hbo-bachelor naar een wo-master is bijna altijd sprake van een doorstroom- en schakelprogramma.

Doorstromen naar masteropleidingen Vrije Universiteit (VU)

Als je tijdens je opleiding de minor Sociaalwetenschappelijk Onderzoek volgt met een extra schakelvak aan de VU, dan kun je zelfs zonder schakeljaar doorstromen naar de volgende masters van de Vrije Universiteit in Amsterdam:

  • Sociologie
  • Beleid, Communicatie en Organisatie
  • Culture, Organization and Management
  • Bestuurskunde
  • Political Science
  • Social and Cultural Anthropology

Master Urban Management

Na afronding van de bacheloropleiding Bestuurskunde en met een aantal jaren relevante werkervaring op zak kun je de deeltijdmaster Urban Management aan de HvA volgen. Deze master leidt op tot urban manager, een senior professional die maatschappelijke problemen en vraagstukken oplost. Bijvoorbeeld in de functie van projectmanager, adviseur of beleidsmaker. Kijk voor meer informatie bij de opleiding Master Urban Management.