Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en selectie

AMFI - Amsterdam Fashion Institute

Omdat er meer aankomende studenten zijn dan plaatsen, heeft AMFI een numerus fixus: een beperkt aantal opleidingsplaatsen (430). Daarom vindt er een selectie plaats.

Voor studiejaar 2021-2022 is het helaas niet meer mogelijk om je in te schrijven. De inschrijfdeadline was 15 januari.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

CROHO-naam

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Fashion & Textile Technologies. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 30037). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

AMFI heeft voor het studiejaar 2021-2022 een capaciteit van 430 plaatsen. Er waren 889 deelnemers aan de selectie en deze hebben op 15 april allemaal hun rangnummer gekregen, een nummer ergens tussen de 1 en de 889. De deelnemers met de nummers 1 t/m 430 hebben meteen op 15 april ook een plaats aangeboden gekregen die zij binnen twee weken moeten accepteren.

Heb jij een nummer dat boven de 430 ligt, dan wil je natuurlijk graag weten of er een kans is dat jouw nummer ook nog aan de beurt komt, en vooral wanneer dat zou kunnen zijn. Heb je een nummer vlak boven de 430, dan kan dat vrij snel na 1 mei al gebeuren. Heb je een hoog nummer dan moet je langer geduld hebben.

Vanaf maandag 3 mei laten we in het overzicht hieronder elke week zien welk rangnummer inmiddels aan de beurt is gekomen. Daarmee kun je een inschatting maken hoe jouw kansen liggen dat je tussen 3 mei en 15 augustus (de datum waarop de HvA de laatste plaatsen aanbiedt) aan de beurt komt. Check deze pagina dus regelmatig, ook in de zomer, maar zeker vlak na de uitslag van de centrale eindexamens havo/vwo. Dat is het moment dat deelnemers die hun plaats al hadden geaccepteerd, deze weer moeten inleveren omdat ze helaas zijn gezakt.

Let op: de gegevens hieronder worden vanaf begin mei één keer per week maandag geüpdatet.

datum

Laatst geplaatste nummer

3 mei

490

10 mei 493

De selectiedagen voor studiejaar 2021-2022 zijn:

 • 23 januari 2021
 • 6 februari 2021
 • 20 februari 2021
 • 6 maart 2021
 • 13 maart 2021

Houd alvast rekening in je agenda met deze data. Na je verzoek tot inschrijving in Studielink ontvang je meer informatie. Van de opleiding ontvang je een uitnodiging voor deelname aan een van deze selectie dagen.

Let op: door de huidige maatregelen i.v.m. Covid-19 zullen alle selectiedagen voorlopig online plaatsvinden. Meer informatie over het programma zal je op een gegeven moment van de opleiding ontvangen.

Skype: Kandidaten die buiten de EU/EER wonen komen in aanmerking voor een interview via skype. Na je registratie en het inleveren van de vereiste opdrachten, ontvang je een uitnodiging voor een interview. Deze zullen plaatvinden in februari en maart 2020.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

 • een huiswerkopdracht
 • een online meerkeuzetoets
 • een opdracht tijdens de online selectiedag
 • een kort college
 • een online motivatiegesprek met een docent en een student van het AMFI

We adviseren je een online open dag bij te wonen om een beter beeld te krijgen van AMFI, omdat het niet mogelijk is om fysiek langs te komen.

AMFI Criteria

 • Kandidaat heeft zich goed voorbereid
 • Kandidaat heeft een realistisch beeld van de opleiding en de beroepsmogelijkheden
  Kandidaat heeft in brede zin een sterke nieuwsgierigheid voor de fashion industrie
 • Kandidaat geeft blijk van een open houding en toont betrokkenheid ten aanzien van culturele en maatschappelijke thema's
 • Kandidaat toont creativiteit, originaliteit en vastberadenheid bij de uitvoering van de opdrachten op de selectiedag.
 • De motivatie van de kandidaat is duidelijk en geëngageerd (mondeling/ schriftelijk).
 • Kandidaat toont creativiteit door middel van een visuele voorstelling die zijn/haar motivatie onderbouwt (film of beeld)
 • Kandidaat toont het vermogen tot zelfreflectie.

De gemiddelde score die je hebt behaald tijdens de selectie bepaalt je plaats op de ranglijst. Hoe groot je kans op plaatsing is, hangt uiteindelijk af van het beschikbaar aantal plaatsen en het aantal studenten dat heeft deelgenomen aan de selectie.

Uiterlijk vier weken na deelname aan de selectiedag krijg je van het AMFI per e-mail de resultaten van de selectie. Elke aankomend student die meedoet aan de selectie krijgt een rangnummer. Dit rangnummer wordt bekend gemaakt via Studielink.

Het rangnummer is gebaseerd op jouw resultaten van de selectie. Als jouw rangnummer binnen het maximaal aantal plaatsen van het AMFI valt, dan krijg je via Studielink ook meteen een plaats aangeboden. Je moet die plaats binnen twee weken accepteren via Studielink.

Let op: e-mails verstuurd vanuit de HvA kunnen in je spambox terecht komen. Check deze box regelmatig. Bekijk ook welke e-mails je nog meer ontvangt van de HvA na je inschrijfverzoek.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 10 mei 2021