Contact, flyers en handige links

Team Aansluiting is het eerste aanspreekpunt voor scholen bij samenwerking met de HvA. We willen samen de aansluiting met het hbo verbeteren en versterken. We gaan graag in gesprek om de mogelijkheden en aandachtspunten te bespreken en kennis uit te wisselen op dit gebied.

Contact team Aansluiting

Je kunt bij ons terecht voor:

  • Afspraken over activiteiten in de regio: Student in de Klas, voorlichtingsavonden, ouderavonden, studiekeuzegesprekken of het mbo-keuzedeel 'Voorbereiding hbo'.
  • Een schoolbezoek aan het decanaat: we delen nieuwe ontwikkelingen in het hoger onderwijs en binnen de HvA.
  • Een aansluitingsgesprek met een adviseur: wij denken mee over versterking van aansluiting met het hbo.
  • Een doorstroomrapportage, gebaseerd op instroom- en doorstroomcijfers van oud-leerlingen.
  • Een inhoudelijke bijdrage aan een decanenkringbijeenkomst of -overleg.

Wil je met ons in contact komen? Mail naar aansluiting@hva.nl.

Contact Studievoorlichting en Studentendecaan

Voor vragen over opleidingen of praktische zaken, kun je contact opnemen met Studievoorlichting.

Kom in contact met Studievoorlichting

Voor vragen die betrekking hebben op de persoonlijke omstandigheden van je leerlingen of mbo-studenten kun je contact opnemen met de studentendecaan. Deze kan in een vroeg stadium aangeven welke mogelijkheden de HvA biedt en/of welke instanties van hulp kunnen zijn.

Studeren met een functiebeperking

Bij hun inschrijving in Studielink kunnen leerlingen/mbo-studenten zich aanmelden voor een soft landinggesprek met een studentendecaan. In dat gesprek worden de verwachtingen en situatie van de student verkend en wordt besproken welke regelingen, voorzieningen en begeleiding de HvA kan bieden. Het gesprek is vertrouwelijk en heeft geen invloed op toelating of eventuele selectie. Verwijs je leerling of mbo-student voor meer informatie naar hva.nl/functiebeperking.

Contact

Heb je een vraag voor het studentendecanaat? Neem dan contact op via onderstaande button. Vermeld in je mail duidelijk over welke opleiding het gaat, zodat we je direct met de juiste studentendecaan kunnen verbinden.

Kom in contact met een studentendecaan

Flyers 2021-2022

Hier vind je flyers die je kunt downloaden en printen:

De opleidingsflyers kunnen door leerlingen en mbo-studenten zelf opgevraagd worden. De flyer Een studie kiezen wordt dan automatisch meegestuurd.

Hier vind je een aantal handige links op een rij, waar je snel meer informatie kunt vinden over een bepaald onderwerp.

  • Hva.nl/opleidingen: Links naar alle opleidingen van de HvA. Je kunt selecties maken en opleidingen met elkaar vergelijken.
  • Studiegids.hva.nl: Informatie over bijvoorbeeld de vakken van een specifieke opleiding.

Deze A-Z lijst met praktische informatie kun je gebruiken in gesprekken met je leerling of mbo-student of als je een vraag krijgt uit de klas. Je vindt hier informatie over bijvoorbeeld: toelatingseisen, de studiekeuzecheck, collegegeld, studeren met een functiebeperking, studeren en topsport, deficiëntie- en opfriscursussen, hulp en begeleiding en wonen in Amsterdam.

Naar de A-Z-lijst

Evenementen en professionalisering

Om als decaan of loopbaanbegeleider kennis uit te wisselen met collega's op het hbo en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in het hoger onderwijs biedt de HvA verschillende evenementen en professionaliseringsmogelijkheden aan.

Aan het begin van het studiejaar organiseren de HvA en UvA sinds jaar en dag het Decanensymposium. Tijdens dit evenement word je bijgepraat over (onderwijs)ontwikkelingen, kun je workshops volgen en is er ruim de tijd om bij te praten met collega's uit het hele land.

Decanensymposium

Heb jij in je werk te maken met jongeren die voor belangrijke keuzes staan zoals profielkeuzes, studiekeuzes, switchen of een eerste baan? Werk je als decaan, docent, mentor, studiekeuzeadviseur, jongerenbegeleider of zelfstandig loopbaancoach? De leergang biedt jou als professional de mogelijkheid actuele psychologische kennis, instrumenten en verdieping direct toe te passen in je eigen werkpraktijk.

Leergang Loopbaancoaching
Gepubliceerd door  Afdeling Communicatie 24 september 2021