Examentraining Maatschappijleer

Met deze training bereid je je voor op de vaktoets Maatschappijleer van het 21+-toelatingsonderzoek. Totale studiebelasting bedraagt 40 uur: 15 contacturen en 25 uur zelfstudie.

Voor 21 +-kandidaten die zich met een training voorbereiden op het onderdeel Maatschappijleer van het 21 +-toelatingsonderzoek

• Minimaal aantal deelnemers per examentraining: 10
  • De aangegeven data zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
  • Minimaal 5 werkdagen voor de start van de examentraining ontvang je per e-mail alle benodigde informatie.

Examentraining I
Uiterste aan- en afmelddatum: zondag 14 januari 2018.

Lesdagen

Dinsdag 23 januari 2018
Dinsdag 30 januari 2018
Dinsdag 6 februari 2018
Dinsdag 13 februari 2018
Dinsdag 20 februari 2018

Lestijden 18.00 - 21.00 uur

In deze training staan vier thema’s centraal:

• rechtsstaat;
  • parlementaire democratie;
  • pluriforme samenleving;
  • verzorgingsstaat.

Elk thema wordt in een van de bijeenkomsten behandeld. Tijdens de cursus krijg je de gelegenheid om de kernbegrippen uit te diepen en te koppelen aan de actualiteit. In de laatste bijeenkomst wordt de stof kort herhaald en krijg je de kans om vragen te oefenen.

Er wordt verwacht dat je voorbereid naar de bijeenkomsten komt. Dit betekent dat je het hoofdstuk uit het boek hebt bestudeerd. Ook maak je de opdrachten in het boek (behalve de onderzoeksopdrachten). Controleer of je de belangrijkste begrippen kent. Deze zijn vet gedrukt in de tekst, in het register en in de begrippenlijst. Er is ook een werkboek naast dit theorieboek. Dit is niet verplicht maar kun je aanschaffen om de theorie eigen te maken. Tot slot volg je de politieke en maatschappelijke actualiteiten in de media en koppel je deze aan begrippen en theorieën in het boek.

Materiaal

• Thema’s Maatschappijleer voor HAVO – Lesboek 4e druk 2012, Uitgeverij Essener.
    ISBN: 978-90-8674-093-2 art 2400
    Kosten €32,50

€ 225,-  exclusief deelname aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Je kunt betalen via iDEAL of Credit Card (Mastercard en Visa, 3,77% extra kosten). Deelnamekosten moeten betaald zijn, voordat je je aanmeldt voor de cursus.

NL52DEUT0428925111 t.n.v. Hogeschool van Amsterdam
o.v.v. KP230102, Maatschappijleer en jouw voor- en achternaam.

Wat stuur ik mee met mijn aanmelding?

Upload bij je aanmelding:

• Kopie van een geldig legitimatiebewijs (Nederlands paspoort, Nederlandse identiteitskaart, rijbewijs, verblijfsvergunning of een buitenlands paspoort).

Je meldt je aan via het digitale aanmeldformulier (zie rechts op de pagina). Je aanmelding wordt alleen verwerkt als alle verplichte velden zijn ingevuld en de gevraagde documenten zijn toegevoegd. Als je digitale aanmelding goed is afgerond, ontvang je een automatische ontvangstbevestiging. Dit is niet de bevestiging van inschrijving. Deze bevestiging van inschrijving ontvang je in een aparte e-mail. Studentenzaken neemt binnen vijf werkdagen contact op bij eventuele onduidelijkheden.

Je ontvangt uiterlijk vijf werkdagen voor de start van de training een uitnodiging. Hierin staat de locatie en overige informatie die voor jou van belang is. Lees deze dan ook altijd goed door. Heb je de mail niet ontvangen? Controleer eerst je spamberichten; de uitnodiging is een groepsmail en kan als spam gezien worden.

Heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem dan uiterlijk 4 werkdagen vóór de start van de training contact met ons op via toelatingstoets@hva.nl

• Annuleren is alleen mogelijk tot de uiterste afmelddatum. Als je daarna je aanmelding intrekt, wordt er 50% van de kosten in rekening gebracht. Na aanvang van de training is geen (gedeeltelijke) restitutie meer mogelijk. Mocht de training niet doorgaan vanwege te weinig kandidaten, wordt het volledige bedrag gerestitueerd.

Je aanmelding voor de examentraining Maatschappijleer staat los van:

Deelname aan de Studiekeuzecheck is voor 21 +-kandidaten verplicht.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 25 oktober 2017