Examentraining Engels

Met deze examentraining bereid je je voor op de taaltoets Engels van het 21+-toelatingsonderzoek. Deze training is niet geschikt voor de vaktoets van de opleiding Leraar Engels. De totale studiebelasting is 27 uur: 12 contacturen en 15 uur zelfstudie.

Voor 21+ kandidaten die zich met een training voorbereiden op de taaltoets Engels van het 21+-toelatingsonderzoek. Deze training bereidt je niet voor op de vaktoets van de opleiding Leraar Engels.

• Minimaal aantal deelnemers per examentraining: 10
  • De aangegeven data zijn onder voorbehoud van eventuele wijzigingen.
  • Ongeveer 5 werkdagen voor de start van de cursus ontvang je per e-mail alle benodigde informatie.

• Let op: het kan zijn dat de uiterste aan- en afmelddatum van de examentraining vóór de datum van de uitslag van de vaktoets valt.

Examentraining I
Uiterste aan- en afmelddatum: zondag 21 januari 2018.

Dinsdag 30 januari 2018
Dinsdag 6 februari 2018
Dinsdag 13 februari 2018
Dinsdag 20 februari 2018

Examentraining II
Uiterste aan- en afmelddatum: zondag 18 maart 2018.

Dinsdag 27 maart 2018
Dinsdag 3 april 2018
Dinsdag 10 april 2018
Maandag 16 april 2018

Examentraining III
Uiterste aan- en afmelddatum: donderdag 10 mei 2018 (tot 12:00 uur).

Dinsdag 15 mei 2018
Woensdag 23 mei 2018
Dinsdag 29 mei 2018
Dinsdag 5 juni 2018

Lestijden 18.00 - 21.00 uur

Er wordt gewerkt met materialen op uitstroomniveau havo 5 (ERK B1-B2).

Inhoud examentraining

• Leesstrategieën
  • Herkennen van tekststructuur en signaalwoorden
  • Onbekende woordbetekenissen afleiden uit de context
  • Hoofdzaken van bijzaken scheiden
  • Woordenboekgebruik en strategieën ter vergroting van woordenschat
  • Oefenexamens
  • Schrijven van een brief

Leerdoelen

• Lange en complexe Engelse artikelen of teksten lezen die betrekking hebben op eigentijdse problemen en waarin de schrijvers een bepaalde houding of standpunt innemen
  • Duidelijk gestelde antwoorden geven op open vragen over deze teksten
  • Strategisch beantwoorden van multiple choice vragen over deze teksten
  • Schrijven van een informele Engelse brief op B1 niveau

Je wordt voorbereid op de taaltoets Engels; de training leidt niet tot een hoger taalniveau.

Materiaal en werkvorm

De docent maakt gebruik van (delen van) eerdere taaltoetsen en extra oefenmateriaal. De kandidaat dient zelf een Engels-Nederlands / Nederlands-Engels woordenboek mee te nemen.

€ 225,- , exclusief deelname aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Je kunt betalen via Ideal of Credit Card (Mastercard en Visa, 3,77% extra kosten). Deelnamekosten moeten betaald zijn, voordat je je aanmeldt voor de training.

NL52DEUT0428925111 t.n.v. Hogeschool van Amsterdam
o.v.v. KP230102, Engels en jouw voor- en achternaam.

Wat stuur ik mee met mijn aanmelding?

upload bij je aanmelding:

• Kopie van een geldig legitimatiebewijs (Nederlands paspoort, Nederlandse identiteitskaart, rijbewijs, verblijfsvergunning of een buitenlands paspoort).

Je meldt je aan via het digitale aanmeldformulier (volgt z.s.m.). Je aanmelding wordt alleen verwerkt als alle verplichte velden zijn ingevuld en de gevraagde documenten zijn toegevoegd.

Als je digitale aanmelding goed is afgerond, ontvang je een automatische ontvangstbevestiging. Dit is niet de bevestiging van inschrijving. Deze bevestiging van inschrijving ontvang je in een aparte e-mail.

Studentenzaken neemt binnen vijf werkdagen contact op bij eventuele onduidelijkheden.

Je ontvangt uiterlijk vijf werkdagen voor de start van de training een uitnodiging. Hierin staat de locatie en overige informatie die voor jou van belang is. Lees deze dan ook altijd goed door. Heb je de mail niet ontvangen? Controleer eerst je spamberichten; de uitnodiging is een groepsmail en kan als spam gezien worden.

Heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem dan uiterlijk 4 werkdagen vóór de start van de training contact met ons op via toelatingstoets@hva.nl

• Annuleren is alleen mogelijk tot de uiterste afmelddatum. Als je daarna je aanmelding intrekt, wordt er 50% van de kosten
    in rekening gebracht.
  • Na aanvang van de training is geen (gedeeltelijke) restitutie meer mogelijk.
  • Mocht de training niet doorgaan vanwege te weinig kandidaten, wordt het volledige bedrag gerestitueerd.

Je aanmelding voor de examentraining Engels staat los van je:

• aanmelding voor het 21+-toelatingsonderzoek;
  • aanmelding voor een opleiding aan de HvA.

Deelname aan Studiekeuzecheck is voor 21+ kandidaten verplicht.

Gepubliceerd door  Dienst Studentenzaken 2 oktober 2017