Leraar Geschiedenis vaktoets

Hier vind je alle informatie die je nodig hebt om je voor te bereiden op de vaktoets van het 21+-toelatingsonderzoek voor de opleiding Leraar Geschiedenis.

Leraar Geschiedenis

Toetsduur: 2 uur

In de toets staan twee thema’s centraal:

• de geschiedenis van de Nederlandse Opstand en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, 1515-1648;.
  • de geschiedenis van Duitsland, 1871-1945.

De toets bevat open vragen en duurt 2 uur.

Je kunt je zelfstandig voorbereiden met het boek:

• Geschiedeniswerkplaats 2e editie havo 4-5
    Examenkatern historische contexten
    (Wolters-Noordhoff; ISBN 9789001835194)

Voor de voorbereiding dien je de twee opgegeven thema’s (‘Nederlandse Opstand en de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, 1515-1648’ en ‘Duitsland, 1871-1945’) te bestuderen. Het thema ‘Koude Oorlog’, dat ook in het katern wordt behandeld, kun je overslaan. Het is belangrijk de stof over de twee thema’s goed te bestuderen, samen te vatten en te schematiseren. Daarnaast is het belangrijk de opdrachten en de proefexamens in het katern te maken.

Je bent geslaagd voor deze vaktoets bij minimaal een 6.

Hulpmiddelen zijn niet toegestaan.

Gepubliceerd door  Dienst Studentenzaken 27 september 2017