Hogeschool van Amsterdam

Aanmelden en kosten

Je meldt je aan via ons digitale aanmeldformulier (zie rechts op de pagina). Je aanmelding wordt alleen verwerkt als alle verplichte velden zijn ingevuld en de gevraagde documenten zijn toegevoegd.

Alle correspondentie gaat via de e-mail. Zorg er dus voor dat je je e-mailadres foutloos invoert.

Als je digitale aanmelding goed is afgerond ontvang je een automatische ontvangstbevestiging. Dit is niet de bevestiging van inschrijving. Deze bevestiging van inschrijving ontvang je in een aparte e-mail. Dienst Studentenzaken neemt binnen vijf werkdagen contact op bij eventuele onduidelijkheden.

Je ontvangt uiterlijk vijf werkdagen voor het geselecteerde toetsmoment een uitnodiging. Hierin staan de toetstijden, de locatie en overige informatie die voor jou van belang is. Lees deze dan ook altijd goed door. Heb je de mail niet ontvangen? Controleer eerst je spamberichten, de uitnodiging is een groepsmail en kan als spam gezien worden.

Heb je geen uitnodiging ontvangen? Neem dan uiterlijk 4 werkdagen vóór het toetsmoment contact met ons op via toelatingstoets@hva.nl  of bel 020 595 1405 (bereikbaar van 09.30 – 16.00 uur)

Aanmelding opleiding

Je aanmelding voor het 21 +-toelatingsonderzoek staat los van je aanmelding voor de opleiding. Je aanmelding voor de opleiding moet je zelf op tijd regelen via Studielink. Op de website van de HvA vind je meer informatie over de aanmeldprocedure.  

Het 21+-toelatingsonderzoek kost € 150,-. Dit is ongeacht de hoeveelheid te maken toetsen* (ook bij gedeeltelijke vrijstelling) en inclusief deelname aan de herkansingen.

*Los behaalde vaktoets- en/of taaltoetsresultaten van een 6 of hoger (dit geldt niet voor deeltoetsen) blijven geldig binnen het studiejaar waarin je toelatingsonderzoek plaatsvindt; 2016-2017.

Voor een tweede inschrijving betaal je weer het volledige examenbedrag, ongeacht de hoeveelheid te maken toetsen. Je mag je maximaal tweemaal per studiejaar inschrijven.

Je kunt betalen via iDEAL, creditcard (Mastercard en Visa, 3,77% extra kosten) of een bankoverschrijving.
Betalingsgegevens: NL52DEUT0428925111 t.n.v. Hogeschool van Amsterdam onder vermelding van: kp 230102, 21+ en jouw voor- en achternaam. Let op: bij een bankoverschrijving moeten de deelnamekosten betaald zijn voordat je je aanmeldt voor het 21+-toelatingsonderzoek. Op het bewijs van je overschrijving kun je privégegevens, zoals saldo-informatie, onleesbaar maken.

 

  • Kopie van een geldig legitimatiebewijs (Nederlands paspoort, Nederlandse identiteitskaart, rijbewijs, verblijfsvergunning of een buitenlands paspoort).
  • Alleen als je gebruik maakt van de mogelijk van een bankoverschrijving: Bewijs van betaling (dit kan bijvoorbeeld een printscreen zijn).

Toets Annuleren

Doe je dit voor de uiterste aan- en afmelddatum dan zal het inschrijfgeld worden teruggestort, onder aftrek van € 50,- administratiekosten.
Annuleer je na de uiterste aan- en afmelddatum dan is het alleen mogelijk om tot restitutie over te gaan als wij documentatie ontvangen dat er sprake is/is geweest van een onvoorziene, bijzondere omstandigheid. Dienst Studentenzaken zal deze documentatie beoordelen en bepalen of het volstaat voor terugbetaling (onder aftrek van € 50,- administratiekosten). Dit kan via het volgende e-mailadres: toelatingstoets@hva.nl

Toetsdatum Wijzigen

Wijzigen naar een later toetsmoment in hetzelfde toetsjaar (2016-2017) kan als je dit per e-mail aanvraagt vóór de uiterste aan- en afmelddatum.

Wil je je toetsdatum wijzigen na de uiterste aan- en afmelddatum dan is het alleen mogelijk als er sprake is van een bijzondere omstandigheid. De wijziging kun je aanvragen via toelatingstoets@hva.nl . Voeg documentatie toe waaruit blijkt waarom je de toetsdatum wilt wijzigingen. Dienst Studentenzaken zal bepalen of de documentatie volstaat voor het wijzigen van het toetsmoment.

Wijzigingen naar een toetsmoment ná het toetsjaar 2016-2017 is niet mogelijk.

Gepubliceerd door  Dienst Studentenzaken 24 april 2017