Hogeschool van Amsterdam

Cyber Security

Associate degree, voltijd

Wil jij leren hoe je een bedrijf kunt beveiligen tegen een cyberaanval? Vind je het leuk om te ontdekken hoe de beveiliging van computersystemen in elkaar zit? En ben je op zoek naar een praktijkgerichte opleiding, maar wil je geen vierjarige hbo-bachelor volgen? Dan is de tweejarige Associate degree Cyber Security misschien iets voor jou!

Wat is een Associate degree?

  • Een niveau 5 opleiding (tussen mbo-niveau 4 en hbo-bachelorniveau 6)
  • Een tweejarige hbo-opleiding met de graad Associate degree
  • Een praktijkgerichte voltijdopleiding  

Tijdens deze tweejarige voltijdopleiding ga je vooral praktijkgericht aan de slag. Je werkt twee dagen per week aan actuele opdrachten van bedrijven die een cyber security vraagstuk hebben of in ons Cyber Security Lab. Daarnaast krijg je ongeveer twee dagen per week werkcolleges om de benodigde fundamentele kennis en vaardigheden op te doen.

Lees meer

Het aantal uren dat je wekelijks besteedt aan de opleiding is 40 uur. Een deel bestaat uit contacttijd met docenten en begeleiders en een deel uit zelfstudie.

Lees meer

Als afgestudeerde cybersecurityprofessional ben je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op het gebied van cybersecurity. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als ethical hacker, pentester of threathunter bij bedrijven of organisaties uit verschillende sectoren.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een mbo-4, havo- of vwo-diploma. Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder, dan kun je deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Lees meer

Let op! Momenteel wordt de opleiding door de overheid administratief verwerkt en daarom is het nog niet mogelijk om je in te schrijven via Studielink. De opleiding is eind maart geaccrediteerd door het Nederlands-Vlaams Accreditatieorganisatie en wordt vanaf september 2019 aangeboden. Ga naar de pagina Inschrijven en studiekeuzecheck voor meer informatie, laat je gegevens achter en wij nemen contact met je op zodra inschrijving via Studielink mogelijk is.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie