Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Informatie en Communicatie Technologie (ICT)

Wil je websites of apps bouwen, digitaal grafische ontwerpen maken of vind je blockchain, Artificial Intelligence of virtual reality interessant? Bekijk wat je allemaal kunt doen binnen het interessegebied ICT.

Wat ga je doen in ICT?

Wil jij werken in een innovatieve branche waar de ontwikkelingen heel snel gaan? Zit jij graag achter je computer en wil je daar je werk van maken? In de ICT zijn heel veel mensen nodig. Onderaan deze pagina vind je welke opleidingen in de ICT je bij de HvA kunt volgen.

Ontwerpen

Grafische ontwerpers maken prachtige afbeeldingen, logo's en animaties. Ze zijn als digitale kunstenaars die de visuele magie toevoegen aan websites, apps en meer. Kijk naar de opleiding Communicatie en Multimedia Design of naar de Associate degree (Ad) Frontend Design en Development.

Programmeren of een brede ICT-opleiding

Programmeurs en ontwikkelaars schrijven de code waarmee websites, games en apps gebouwd worden. Als je wilt leren programmeren, kijk dan naar de Ad Software Development. Heb je interesse in een brede ICT opleiding, kijk dan naar HBO-ICT. Je werkt aan echte ICT-oplossingen uit de praktijk. Denk aan het ontwikkelen van games of een slimme app tegen voedselverspilling, het beveiligen van bedrijven tegen cybercrime of het inzetten van robots in de zorg.

Beveiligingsexpert

In de ICT heb je ook experts die de systemen veilig houden. Zij zoeken naar problemen in de beveiliging en lossen die op. Ze zorgen ervoor dat boeven niet kunnen inbreken in de systemen en gegevens stelen. Lijkt je dit wat en zoek je een tweejarige, praktijkgerichte opleiding? Dan is de Ad Cyber Security misschien iets voor jou.   

Technologie of Engineering

Heb je meer interesse in de T van ICT, Technologie? Kijk dan eens naar de mogelijkheden bij de opleiding Engineering. Je kunt je daarin specialiseren in Product Ontwerpen, Elektrotechniek of Technische Bedrijfskunde. Of heb je naast technologie interesse in lesgeven? Dan is de opleiding Leraar Technisch Beroepsonderwijs misschien wel iets voor jou.

Bekijk de andere interessegebieden

Zo kies je een opleiding

Neem je een tussenjaar of ga je direct studeren na het behalen van je diploma? Bereid je studiekeuze in beide gevallen goed voor. Bekijk de video hieronder en proef de sfeer van studeren aan de HvA in Amsterdam.

Studeren aan de HvA. Proef de sfeer.
Alle opleidingen

Bekijk alle opleidingen. Je kunt filteren op bijvoorbeeld interessegebied. Vind je een opleiding die je interessant lijkt en heb je vragen? Neem contact op met de opleiding.  Bekijk alle opleidingen.

Meelopen

Als je twijfelt tussen enkele opleidingen of hogescholen, meld je dan aan voor meelopen. Je kunt meelopen in een groep of meelopen met een student. 

Keuzecoach

Heb je geen idee waar je moet beginnen? Of zit je helemaal vast in je keuzeproces? Meld je aan voor een gesprek met een keuzecoach.

Inschrijven

Je kunt nog een inschrijfverzoek indienen om te starten met je opleiding in september. Bekijk de voorwaarden en het stappenplan inschrijven. 

Opleidingen en cursussen ICT

 Hieronder vind je het overzicht van de opleidingen en cursussen die de HvA aanbiedt in de richting ICT