Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Na je opleiding: verder studeren

Met je diploma heb je na afstuderen verschillende mogelijkheden om verder te studeren of je te specialiseren. Bijvoorbeeld door het volgen van een master. Hieronder vind je enkele voorbeelden van masters die aansluiten op Oefentherapie: leerroute IPZ.

Master Performance, Sport & Health

Tijdens de master Performance, Sport & Health bij de HvA ontwikkel je je tot trainer of therapeut. Je werkt als professioneel leider met een multidisciplinair team rondom sporters en performers (denk aan dansers en musici). 

Master Human Movement Sciences/master Health Sciences

Je kunt ook kiezen voor de master Human Movement Sciences of de master Health Sciences aan de Vrije Universiteit Amsterdam. 

Master Musculoskeletal Physiotherapy Sciences

De master Musculoskeletal Physiotherapy Sciences (VU)  is een Engelstalige master, direct toegankelijk met een bachelor-diploma Oefentherapie, Ergotherapie en Fysiotherapie.

Specialiseren

Als oefentherapeut kun je je verder specialiseren in een bepaalde richting. Denk aan kinderoefentherapeut, geriatrie oefentherapeut, psychosomatisch oefentherapeut of bekkenoefentherapeut. Dit kan zowel via een master als via een post-bachelor.