Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Master Performance, Sport and Health

Iets voor jou?

Performers in de sport en podiumkunsten leveren topprestaties. Ze moeten fysiek en mentaal gezond zijn. De juiste ondersteuning van het begeleidende team (trainer/coach of therapeut) maakt dit mede mogelijk, vooral door een nauwe samenwerking. Wil je excelleren op het snijvlak van prestatie en gezondheid binnen de sport en podiumkunsten? Volg de master Performance, Sport and Health.

Open dag 5 november
Meld je aan

Dit ga je doen

De master Performance, Sport and Health duurt 2 jaar en bestaat uit 6 blokken. In het studieprogramma ligt de nadruk op het werken als ‘leading professional’. Je leert hoe je sporters, podiumkunstenaars, andere betrokken professionals, teams en organisaties beter laat presteren.

Jaar 1

In jaar 1 ga je aan de slag met 3 thema's: een Leven Lang Gezond Presteren, het Individu met een Prestatiedoelstelling en het Team met een Prestatiedoelstelling. Deze thema's bekijk je in het licht van mentaal en fysiek gezond presteren, interprofessioneel redeneren en samenwerken, maar ook onderzoek en innovatie.

Jaar 2

In jaar 2 ga je aan de slag met het thema Organisaties met een Prestatiedoelstelling en met jouw afstudeeronderzoek. Binnen deze context kijk je opnieuw naar mentaal en fysiek gezond presteren, interprofessioneel redeneren, samenwerken, onderzoek en innovatie. In de laatste 2 blokken werk je aan je afstudeeropdracht, loop je korte stages en volg je een aantal specialiserende workshops.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Vooropleiding en werkplek

Je bent direct toelaatbaar met een bachelordiploma Academie Leraar Lichamelijke Opvoeding, Oefentherapie of Fysiotherapie. Oefen- en fysiotherapeuten bezitten aanvullend een BIG-registratie. Daarnaast werk je tijdens de opleiding min. 8 uur per week op een relevante werk- of stageplek. Heb je een andere vooropleiding of geen werkplek? Neem dan contact op voor de mogelijkheden.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

20 uur per week

Je hebt 1 dag in de week contactonderwijs van 7 uur. Het contactonderwijs vindt plaats tijdens 40 weken. De zelfstudietijd komt neer op gemiddeld 14 uur per week.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

De master Presteren, Sport en Gezondheid is bekostigd door het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met kosten voor boeken en vakmaterialen van € 300 tot € 400.

Lees meer over studiekosten

Waarom de master Performance, Sport and Health?

  • Je leert hoe je sporters en podiumkunstenaars begeleidt en op maat gerichte zorg verleent.
  • Je leert hoe je effectief interprofessioneel samenwerkt met andere (zorg)professionals.
  • Je leert hoe je individuen adviseert en begeleidt. Daarnaast leer je hoe je teams, organisaties, (zorg)instellingen en bonden adviseert over integraal gezondheids- en prestatiemanagement, en innovaties.

Voor wie

  • Je wil werken op het snijvlak van prestatie en gezondheid in de sport of podiumkunst.
  • Je bent geïnteresseerd in interprofessioneel samenwerken binnen begeleidingsteams, verenigingen of organisaties.
  • Je hebt een bachelor in Fysiotherapie, Oefentherapie of Leraar Lichamelijke Opvoeding.