Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Een opleiding met toekomst

Na het afronden van Fysiotherapie: leerroute IPZ mag je je inschrijven in het BIG-register en als fysiotherapeut aan de slag. Bijvoorbeeld in een gezondheidscentrum, particuliere praktijk, buurthuis, ziekenhuis of revalidatiecentrum.

Waar ga je aan de slag?

Als fysiotherapeut kun je op veel plaatsen aan de slag. Denk aan een particuliere praktijk, ziekenhuis, revalidatiecentrum, sportvereniging of het onderwijs. Fysiotherapeuten houden zich ook bezig met preventieve zorg en leefstijlbegeleiding. Na je afstuderen kun je goed samenwerken met andere zorgprofessionals. Ook heb je extra oog voor het inzetten van zorgtechnologie om zorgtaken over te nemen of cliënten thuis te ondersteunen. Bijvoorbeeld met behulp van eHealth of activity trackers.

Doorstuderen na je opleiding?

Een hbo-bachelor biedt een goede basis om verder te studeren. De mogelijkheden hiervoor zijn afhankelijk van welke master je wilt doen en aan welke hogeschool of universiteit. De hogescholen en universiteiten geven bij hun opleidingen aan of je met jouw hbo-bachelor wordt toegelaten tot de master en of er aanvullende eisen gesteld worden.

Meer over verder studeren