Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Verhaal

Digiano stroomde vanuit het CIOS door naar de ALO

Digiano - Student ALO

Digiano ALO-fit student

'Mijn opa, vader en oom zaten ook op het CIOS en de opleiding sluit mooi aan op de ALO.'

Ik wilde heel graag naar de ALO. Daarom doorliep ik versneld de mbo-opleiding Sport en Bewegen (CIOS) in Haarlem. Ik heb daar een super tijd gehad! Mijn opa, vader en oom zaten ook op het CIOS en de opleiding sluit mooi aan op de ALO. Ik kom uit een sportieve familie. Mijn vader is voetbaltrainer bij Ajax en mijn moeder is danslerares. Zelf heb ik ook een grote passie voor sporten, het is bijna een verslaving. Ik doe allerlei verschillende sporten en wil overal de beste in zijn. Na een verliespotje schaken kocht ik bijvoorbeeld meteen een schaakboek, -bord om mijzelf te verbeteren. Dit deed ik ook met darten, biljarten en squash.

Hoofdtrainer SV Argon

Met lesgeven ben ik selectiever. Ik geef graag les op hoog niveau. Ik ben hoofdtrainer van SV Argon O17-1; een voetbalteam dat speelt in de tweede divisie landelijk. Ik vind het heerlijk om deze gasten te trainen, het uiterste uit ze te halen en hen te helpen dichterbij hun droom te komen (profvoetbal). Bij de ALO leer ik hoe ik het teamproces kan verbeteren in mijn team. Op de ALO wil ik mijn visie op lesgeven in sport en bewegen verder ontwikkelen. Ook wil ik leren hoe ik onderzoek toepas in de praktijk. In de voetbalwereld maken trainers bijvoorbeeld steeds vaker gebruik van onderzoeken naar voetbal conditionele training, motorisch leren en video analyses. Bij het vak Hbo-vaardigheden doen we veel onderzoek en gebruiken we het statistische computerprogramma SPSS. Dat is niet iets wat mij persé ligt, maar het is super interessant en effectief om te weten hoe je onderzoek toepast in het werkveld.

Schakelprogramma Bewegingswetenschappen VU

Ik volg momenteel het schakelprogramma Bewegingswetenschappen aan de Vrije Universiteit.  Hiermee kan ik na de ALO direct doorstromen naar de Master Human Movement Sciences. Het schakelprogramma biedt extra uitdaging en is goed te combineren met het studieprogramma van de ALO.

Toekomst

Mijn droom? Professioneel voetbaltrainer worden. Ik zou het trainen in de eerste jaren na mijn opleiding graag combineren met lesgeven op de ALO als speldocent of docent Bewegingswetenschappen. Je kunt dan sparren met studenten over de visie op lesgeven. Ook wil ik gemotiveerde studenten helpen om hun dromen te realiseren.