Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Keuze gemaakt?

Is de opleiding ALO iets voor jou? Voor studiejaar 2024-2025 kun je je inschrijven vanaf 1 oktober 2023 tot uiterlijk 1 mei 2024. In verband met het afleggen van de toelatingsprocedure, is het echter belangrijk dat je je vóór 1 maart 2024 inschrijft.

Controleer of je toelaatbaar bent

Twee studenten overleggen in gymzaal ALO

Controleer voor je je inschrijft nog één keer of je voldoet aan de toelatingseisen voor deze opleiding.

Check de toelatingseisen ALO

Ga naar Studielink voor je inschrijfverzoek

Drie studenten kletsen in gymzaal ALO

Je regelt je inschrijving in Studielink. Woon je in Nederland, dan heb je hiervoor een DigiD nodig. Woon je in het buitenland? Dan lees je in Studielink wat je moet doen. Bij je inschrijving heb je de CROHO-naam en -code nodig. Voor de ALO is dat Leraar Voortgezet Onderwijs van de eerste graad Lichamelijke Opvoeding (CROHO-naam) en 35025 (CROHO-code). Na je inschrijving in Studielink ontvang je een aantal e-mails die je helpen bij het inschrijfproces. Houd je inbox dus goed in de gaten.

Naar Studielink
(opent in nieuw venster)

Toelatingstest

toelatingstest sportzaal ALO

Na inschrijving via Studielink ontvang je van de ALO een uitnodiging voor de toelatingstest. De ALO bepaalt of je geschikt bent voor de opleiding aan de hand van het totaal aantal gescoorde punten tijdens de toelatingstest.

Lees meer over de toelatingstest

Betaal het collegegeld

Student met laptop

Je kunt pas met je opleiding beginnen als je je collegegeld hebt betaald. Dit moet uiterlijk de laatste dag voordat je start met de ALO op de bankrekening van de HvA staan.

Meer over het collegegeld