Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Keuze gemaakt?

Is de opleiding ALO iets voor jou? Bekijk hieronder het stappenplan voor jouw inschrijving.

Inschrijven

Ook al is de reguliere inschrijving gesloten, je kunt nog tot en met 1 juli een inschrijfverzoek doen via studielink.nl (zie link hieronder) met je DigiD, tenzij je een visum moet aanvragen. Het aanvragen van een DigiD duurt minimaal 3 werkdagen.

Na inschrijving krijg je een e-mail van onze Centrale Studenten Administratie (CSA) met het verzoek om een motivatie in te dienen. Hierin kun je aangeven waarom je de deadline gemist hebt en waarom je de opleiding alsnog graag wilt volgen.

Controleer of je toelaatbaar bent

Twee studenten overleggen in gymzaal ALO

Controleer voor je je inschrijft nog één keer of je voldoet aan de toelatingseisen voor deze opleiding.

Check de toelatingseisen ALO

Ga naar Studielink voor je inschrijfverzoek

Drie studenten kletsen in gymzaal ALO

Je regelt je inschrijving in Studielink. Woon je in Nederland, dan heb je hiervoor een DigiD nodig. Woon je in het buitenland? Dan lees je in Studielink wat je moet doen. Bij je inschrijving heb je de CROHO-naam en -code nodig. Voor de ALO is dat Leraar Voortgezet Onderwijs van de eerste graad Lichamelijke Opvoeding (RIO-naam) en 35025 (RIO-code). Na je inschrijving in Studielink ontvang je een aantal e-mails die je helpen bij het inschrijfproces. Houd je inbox dus goed in de gaten.

Naar Studielink
(opent in nieuw venster)

Toelatingstestdag

toelatingstest sportzaal ALO

Na inschrijving via Studielink ontvang je van de ALO een uitnodiging voor een toelatingstestdag. Tijdens deze dag neem je deel aan een sporttest en geef je een les van 10 minuten. De ALO bepaalt of je geschikt bent voor de opleiding aan de hand van het totaal aantal gescoorde punten tijdens de sporttest. Heb je je ingeschreven na 1 mei? Dan neemt de ALO contact met je op over de toelatingstestdag.

Lees meer over de toelatingstestdag

Betaal het collegegeld

Student met laptop

Je kunt pas met je opleiding beginnen als je je collegegeld hebt betaald. Dit moet uiterlijk de laatste dag voordat je start met de ALO op de bankrekening van de HvA staan.

Meer over het collegegeld