Hogeschool van Amsterdam

Sociaal Juridische Dienstverlening

Sociaal-Juridische Dienstverlening. Bachelor, deeltijd

Ben je maatschappelijk betrokken en wil je mensen helpen bij het oplossen van hun juridische problemen? Kom dan Sociaal Juridische Dienstverlening in deeltijd studeren aan de Hogeschool van Amsterdam.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Meer weten?

Ben je bij de open dag geweest en wil je ervaren hoe het is om SJD in deeltijd te studeren? Kom dan een dag meelopen.

Tijdens de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) leer je een brug te slaan tussen de mens en het recht. Het recht komt aan bod rondom thema's als arbeid en inkomen en criminaliteit en veiligheid. Daarnaast is er ruime aandacht voor communicatieve vaardigheden en leren in de praktijk.

Welke vakken krijg je?

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit colleges en trainingen. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 12. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Hoeveel tijd besteed ik aan mijn studie?

Een SJD’er is breed inzetbaar bij verschillende organisaties en uiteenlopende functies, zowel in de non-profit als de profit sector.

Waar kan ik werken?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma.

Wat zijn de toelatingseisen?

Schrijf je bij voorkeur voor 1 mei 2020, maar uiterlijk op 31 augustus 2020 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een studiekeuzecheck.

Meer over inschrijven en de studiekeuzecheck.
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht