Hogeschool van Amsterdam

Sociaal Juridische Dienstverlening

Sociaal-Juridische Dienstverlening. Bachelor, deeltijd

Tijdens de opleiding Sociaal Juridische Dienstverlening (SJD) leer je een brug te slaan tussen de mens en het recht. Het recht komt aan bod rondom thema's als arbeid en inkomen en criminaliteit en veiligheid. Daarnaast is er ruime aandacht voor communicatieve vaardigheden en leren in de praktijk.

Accepteer de marketingcookies om deze video te zien

Meer weten?

Wil je meer weten over de opleiding? Kom dan naar de open dag.

Het studieprogramma van SJD bestaat uit vier blokken met verschillende onderwijsvormen zoals werkcolleges, individuele begeleiding en trainingen.

Lees meer

De contacttijd bij de opleiding bestaat onder meer uit colleges en trainingen. Het aantal contacturen per week in het eerste jaar is 12. Een contactuur is een onderwijsuur van 50 minuten.

Lees meer

Een SJD’er is breed inzetbaar bij verschillende organisaties en uiteenlopende functies, zowel in de non-profit als de profit sector. Voorbeelden zijn sociaal raadsman/-vrouw, schulddienstverlener, leerplichtambtenaar, klantmanager, woonconsulent, sociaal-juridisch medewerker VluchtelingenWerk, juridisch medewerker bij het Juridisch Loket of een adviesbureau.

Lees meer

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je beschikt over een havo-, vwo-, of mbo-4-diploma.

Lees meer

Schrijf je bij voorkeur voor 1 mei 2020, maar uiterlijk op 31 augustus 2020 in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving ontvang je van de opleiding een uitnodiging voor een studiekeuzecheck.

Lees meer
Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht