Leraar Nederlands

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Nederlands. Bachelor, voltijd

Wil je jongeren laten kennismaken met verhalen en gedichten? Of lijkt het je leuk een klas goed te leren schrijven en presenteren? Dan is de opleiding Leraar Nederlands iets voor jou! Als leraar Nederlands inspireer je leerlingen om zich te verdiepen in de Nederlandse taal en literatuur.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding Leraar Nederlands duurt vier jaar. In het eerste jaar ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar weer tegen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Nederlands

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar Nederlands kun je lesgeven in het vmbo, mbo en in de onderbouw havo/vwo. Heb je je tweedegraads bevoegdheid? In dat geval kun je kiezen voor de masteropleiding tot eerstegraadsleraar Nederlands of voor de masteropleiding Pedagogiek.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Nederlands

Wat zijn de toelatingseisen?

Om toegelaten te worden tot de opleiding Leraar Nederlands heb je een havo, vwo of mbo-4-diploma nodig.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Nederlands

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Nederlands
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding