Hogeschool van Amsterdam

Leraar Horeca en Voeding

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Consumptieve Techniek I en II. Bachelor, voltijd

Wil je je kennis overbrengen op jongeren? Ben je geïnteresseerd in de samenstelling van voedingsproducten? Volg je de nieuwste trends binnen de foodsector? Dan is de opleiding Leraar Horeca en Voeding iets voor jou! Als leraar Horeca en Voeding breng je je leerlingen kennis bij over servicegerichtheid en nieuwe bereidingstechnieken.

Wat houdt de opleiding in?

De opleiding Leraar Horeca en Voeding Tweedegraads duurt vier jaar. Vanaf het eerste jaar ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar weer tegen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Horeca en Voeding

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

In het onderwijs is er op dit moment vraag naar goed opgeleide en gemotiveerde leraren. Als tweedegraads leraar Horeca en Voeding kun je lesgeven op het vmbo en mbo, bij praktijkscholen en andere opleidingen waarbij voeding een rol speelt.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Horeca en Voeding

Wat zijn de toelatingseisen?

Je wordt tot deze opleiding toegelaten als je in het bezit bent van een diploma havo, vwo of mbo-4.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Horeca en Voeding

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk de inschrijfprocedure van Leraar Horeca en Voeding
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding