Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Toelatingseisen

Heb je een havo-, vwo- of mbo 4-diploma? Dan heb je de juiste vooropleiding voor Leraar Horeca en Voeding deeltijd. Na jouw inschrijving neem je deel aan een studiekeuzecheck/intake. Zo kom je erachter of deze opleiding echt bij je past.

VooropleidingToelatingseisenOpmerkingen
Havo of vwoToelaatbaar met alle profielenGeen aanvullende eisen
Mbo 4Toelaatbaar met mbo 4-diploma met datum voor 1 september 2025Geen vrijstellingen mogelijk voor op het mbo-behaalde vakken.

21 jaar of ouder?

Voldoe je niet aan de toelatingseisen en ben je 21 jaar of ouder? Dan kun je op grond van je leeftijd deelnemen aan het 21+-toelatingsonderzoek. Dit toelatingsonderzoek toetst of je over voldoende kennis en vaardigheden beschikt voor het volgen van een hbo-opleiding. Bekijk de onderdelen van het 21+-toelatingsonderzoek Leraar Horeca en Voeding.

Buitenlands diploma

Heb je een buitenlands diploma? Dan beoordeelt de HvA of dit diploma voldoet aan de toelatingseisen van de opleiding van jouw keuze. Dit noemen we ‘diplomawaardering’. Je diploma moet gewaardeerd worden vóórdat de opleiding start. Schrijf je minstens 6 weken vóór de inschrijfdeadline van de opleiding in via Studielink zodat je diploma op tijd gewaardeerd wordt. Kijk op 'hva.nl/diplomawaardering' welke stappen je moet doorlopen.

Taalschakeltraject

Wil je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II en/of mis je een vak op je buitenlandse diploma met minimaal havo 5-niveau? Volg dan het voorbereidende Taalschakeltraject.

 

Voorbereidende cursussen

Je hebt bij de HvA verschillende mogelijkheden:

  • Je volgt vakken (inclusief toetsen) waarin je geen eindexamen hebt gedaan, maar die je nodig hebt voor toelating tot een opleiding (deficiëntie).
  • Je wilt je kennis opfrissen voor vakken waarin je eindexamen hebt gedaan (bijspijkeren).
  • Je hebt een mbo 4-diploma en wilt je kennis over 1 of meerdere vakken opfrissen (bijspijkeren).

Lees meer over deficiëntie- en opfriscursussen.

Schrijf je in voor deze opleiding