Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Ben je geïnteresseerd in de samenstelling van voedingsproducten? Volg je de nieuwste trends binnen de horeca en bakkerijbranche? En wil je je kennis overbrengen op jongeren? Dan is de voltijdopleiding Leraar Horeca en Voeding iets voor jou. Als leraar horeca en voeding breng je je leerlingen kennis bij over gastvrijheid en nieuwe bereidingstechnieken uit de horeca en bakkerijbranche.

Schrijf je in
Bachelor Leraar Horeca en Voeding deeltijd

Begin jij na de zomer met Leraar Horeca en Welzijn deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiidng

Dit ga je doen

De deeltijdopleiding Leraar Horeca en Voeding heeft een flexibel studieprogramma. Ook heb je de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en je werkervaring.

Gasten worden geholpen aan tafel
Jaar 1

In jaar 1 maak je kennis met onderwijskunde binnen de beroepsopdrachten en volg je de module De Ontwikkeling van de Adolescent. Daarnaast volg je vakken binnen de leerlijnen Voedingstechnologie & Bedrijf en Organisatie. Je loopt stage op een school die past binnen de horeca of bakkerij.

Jaar 2

De beroepsopdrachten gaan verder in op het onderwijs wat je verzorgt. Je loopt vaker stage. Vakken binnen de leerlijnen Voedingstechnologie & Bedrijf en Organisatie krijgen meer vorm.

Jaar 3

In jaar 3 volg je vakken zoals Vakdidactiek die ingaat op het (v)mbo. Semester 1 sluit je af met een assessment waarin je laat zien dat je kunt deelnemen aan het afstudeerjaar. In semester 2 kies je een minor waarmee je je opleiding kunt verdiepen of verbreden.

Jaar 4

In jaar 4 werk je in projecten. Je kiest waar je jezelf verder in wilt verdiepen om je onderwijs zo goed mogelijk vorm te geven. Ook doe je praktijkonderzoek en sluit je de opleiding af met een assessment.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 10 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Leraar Horeca en Voeding deeltijd?

Overleg
  • Je wordt enthousiast van het idee om jongeren voor te bereiden op een baan in de foodsector.
  • Naast veel vakkennis doe je ook didactische en pedagogische kennis op. Kennis die je direct leert toepassen tijdens beroepsopdrachten en stages.
  • Als leraar horeca en voeding heb je reële baankansen en impact op volgende generaties.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.
  • Deze opleiding biedt een flexibel studieprogramma. Je kunt de studie versneld volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen, werkervaring en de tijd die je investeert.

Voor wie?

Student voor de klas
  • Je hebt interesse in voeding en gezondheid.
  • Je hebt belangstelling in horeca, ondernemen, bakkerij en recreatie.
  • Je wilt graag direct impact hebben op jongeren.