Leraar Engels

Opleiding tot leraar v.o. van de 2e gr in Engels. Bachelor, voltijd

Wil je je liefde voor de Engelse taal en cultuur overbrengen? Leerlingen de mogelijkheid bieden om via een wereldtaal te communiceren met mensen uit verschillende culturen? Word dan leraar Engels! Als leraar Engels heb je een veelzijdige baan waarin je lesgeeft, toetsen ontwikkelt, maar ook leerlingen begeleidt, studiereizen organiseert en gesprekken voert met ouders. Na het eerste jaar kun je kiezen voor het reguliere traject of het English Honors Program, waarbij je opgeleid wordt tot leraar Engels in het tweetalig onderwijs.

Wat houdt de opleiding in?

De voltijdopleiding Leraar Engels duurt vier jaar. In het eerste jaar ga je meteen aan de slag op een stageschool. Die focus op de praktijk kom je vervolgens elk studiejaar weer tegen.

Bekijk het studieprogramma van Leraar Engels

Wat zijn jouw carrièremogelijkheden na de opleiding?

Na je afstuderen wil je natuurlijk zo snel mogelijk aan de slag als leraar. Als tweedegraads leraar Engels kun je lesgeven op het vmbo, mbo of in de onderbouw van havo/vwo.

Bekijk de beroepsmogelijkheden van Leraar Engels

Wat zijn de toelatingseisen?

Om toegelaten te worden tot de opleiding Leraar Engels heb je een havo-, vwo- of mbo-4-diploma nodig.

Bekijk de toelatingsprocedure van Leraar Engels

Wanneer en hoe schrijf je je in?

Wil je in september 2022 met je opleiding beginnen, schrijf je dan uiterlijk op 1 mei in via Studielink. Hiervoor heb je een DigiD nodig. Het aanvragen en verkrijgen van een DigiD neemt ca. 5 werkdagen in beslag. Na inschrijving is het verplicht om deel te nemen aan een studiekeuzecheck. Je wordt hiervoor door de opleiding uitgenodigd en krijgt een studiekeuzeadvies.

Bekijk het inschrijfprocedure van Leraar Engels
Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding