Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Wil je je liefde voor de Engelse taal overbrengen? Leerlingen de mogelijkheid bieden om via een wereldtaal te communiceren met mensen uit verschillende culturen? Dan is de voltijdopleiding Leraar Engels iets voor jou. Als leraar Engels heb je een veelzijdige baan waarin je lesgeeft, toetsen ontwikkelt, maar ook leerlingen begeleidt, studiereizen organiseert en gesprekken voert met ouders.

Schrijf je in
Studenten tijdens een college

Begin jij na de zomer met Leraar Engels voltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

De voltijdopleiding Leraar Engels duurt 4 jaar. Elk studiejaar ligt de focus op de praktijk. Je loopt daarom al vanaf jaar 1 stage op een school. Na jaar 1 kies je voor het reguliere traject of het English Honours Programme - TTO Track. Het Honours Programme leidt je op tot leraar Engels in tweetalig onderwijs.

Studenten tijdens een college
Jaar 1

In jaar 1 maak je kennis met een aantal kernthema’s in het vakgebied. Ook sta je bij een van onze opleidingsscholen voor de klas. Aan het einde van het jaar kies je voor het reguliere programma of de EHP - TTO Track waarin je je specialiseert in de didactische methode Content and Language Integrated Learning, een methode die wordt toegepast in het tweetalig onderwijs.

Jaar 2

In jaar 2 start je met de hoofdfase. Je verdiept je in de taal en de cultuur en hoe je effectief met de leerstof bezig werkt. In de TTO Track verdiep je je daarnaast in de basisprincipes van Content and Language Integrated Learning (CLIL).

Jaar 3

In jaar 3 leer je hoe je omgaat met verschillen tussen leerlingen in de klas. Je volgt ook een minor (keuzeprogramma). Bij de TTO Track verdiep je je in Content and Language Integrated Learning. Daarnaast volg je tijdens je minor een verplichte international exchange.

Jaar 4

In jaar 4 studeer je af. Je bent inzetbaar als tweedegraadsleraar Engels. Als je de EHP TTO Track hebt afgerond, ben je daarnaast gespecialiseerd in Content and Language Integrated Learning.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je ongeveer 14 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur per week aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Leraar Engels voltijd aan de HvA?

Student tijdens een college
  • Als leraar Engels kun je je leerlingen ‘aansteken’ met jouw liefde voor de taal en cultuur.
  • Naast veel vakkennis doe je ook didactische en pedagogische kennis op. Kennis die je direct leert toepassen tijdens beroepsopdrachten en stages.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.
  • Als leraar Engels heb je goede baankansen en een grote impact op volgende generaties.

Voor wie?

Studenten tijdens een college
  • Je hebt interesse in de Engelse taal.
  • Je hebt interesse in de Engelse cultuur en literatuur.
  • Je wilt graag direct impact hebben op jongeren.