Hogeschool van Amsterdam

Inschrijven en studiekeuzecheck

Creative Business

Voor studiejaar 2022-2023 kun je je vanaf 1 oktober 2021 tot uiterlijk 1 mei 2022 inschrijven aan de hand van het stappenplan. Een verplicht onderdeel van je inschrijving is de studiekeuzecheck. Op studiekeuzecheck vind je alle informatie over regels en uitzonderingen.

Ontvang je na de studiekeuzecheck een negatief advies? Dan verwachten we dat je je uitschrijft voor de opleiding.

CROHO-naam

De officiële naam van de opleiding bij DUO is Creative Business. Dit is de zogeheten CROHO-naam (code 35516). Kijk voor meer informatie over CROHO-benamingen en accreditatie op nvao.nl (Nederlands-Vlaamse Accreditatieorganisatie).

Dien vanaf 1 oktober een inschrijfverzoek in via Studielink en check het stappenplan inschrijven:

  • Je ontvangt vanaf half januari per e-mail een uitnodiging voor deelname aan de studiekeuzecheck.
  • Meld je binnen de gestelde termijn na ontvangst van de uitnodiging aan voor de verplichte studiekeuzecheck. De data van de studiekeuzecheck staan verder op deze pagina vermeld.
  • Te laat met aanmelden? De opleiding wijst je inschrijfverzoek af. Dit betekent dat je niet met de opleiding kunt starten. Meld je daarom tijdig aan voor de studiekeuzecheck.

Spam folder

Heb jij een inschrijfverzoek in Studielink gedaan, maar zie je geen uitnodiging in je inbox? Check ook je spamfolder. Soms belandt een e-mail van de HvA in je spamfolder.

Je bereidt je voor op onze studiekeuzecheck door het vooraf maken van twee opdrachten en een online toets. Je bekijkt eerst een video waarin de propedeusecoördinatoren aan het woord komen. Daarna vul je een test in over studiehouding en beantwoord je vragen over het testresultaat. De tweede opdracht gaat over media en communicatie en het derde onderdeel is een taaltoets.

Ontvangst en kennismaking met de docent/ouderejaars student en groepsgenoten

Groepsopdracht

Napraten en afronding

Individueel gesprek met de docent/ouderejaars student

  • woensdag 9 maart 2022
  • donderdag 7 april 2022
  • woensdag 1 juni 2022
  • vrijdag 17 juni 2022
  • donderdag 30 juni 2022

Na je inschrijving ontvang je een e-mail met meer informatie over de studiekeuzecheck en hoe je je moet aanmelden voor deze datum. Heb je deze niet ontvangen? Check je spam of neem contact op via www.hva.nl/vragenformulier.

Tijdens het adviesgesprek aan het einde van de studiekeuzecheck krijg je een studiekeuzeadvies van ons. Is dat advies negatief? Dan verwachten we dat je je uitschrijft voor de opleiding.

Je ontvangt na de studiekeuzecheck dit studiekeuzeadvies ook per e-mail. Ook daarin geven wij aan of de opleiding een passende keuze voor je is. Het is de bedoeling dat jij ook gaat nadenken of je ervaring tijdens de studiekeuzecheck overeenkomt met je verwachtingen en of je deze opleiding echt wilt doen.

Studiekeuzeworkshop

Kom je er bij je studiekeuzecheck of selectie achter dat de HvA-opleiding waarvoor je je gekozen hebt toch niet bij je past of heb je twijfels, dan is de studiekeuzeworkshop geschikt voor jou.

Interesse in de studiekeuzeworkshop? Op deze pagina vind je alle informatie over studiekeuzeworkshop.

Vragen?

Heb je nog vragen over inschrijven? Neem dan contact op met onze afdeling Centrale studentenadministratie: tel. 020-5951401 of via e-mail: csa@hva.nl of stuur een bericht naar Whatsapp 06 2853 35 46.

Gepubliceerd door  Faculteit Digitale Media en Creatieve Industrie 11 november 2021