Hogeschool van Amsterdam

Werken en studeren

Bedrijfskunde Deeltijd

Werken en studeren, een goede combinatie met onze deeltijdopleiding. Naast de lesuren op school, ga je ook op je werk met de studie aan de slag.

Je oefent in de beroepspraktijk met beroepsproducten zoals bijvoorbeeld verslagen, rapporten en analyses. Het is daarom belangrijk dat je een relevante leeromgeving en werkomgeving hebt.

Heb je net je mbo-diploma op zak en zoek je leuk en relevant werk? Wil je daarnaast doorstuderen om je kansen op een betere baan te vergroten? Meld je dan aan voor het werk-studie-traject Business & Economie: een uniek traject voor talentvolle mbo’ers met groeiambitie. Lees meer over het traject Berk.
 

 

Wat is een relevante leer- en werkomgeving?

Je werkt in een omgeving, op mbo+ of hbo-niveau, waar je ondersteund wordt bij het maken van opdrachten en uitvoeren van projecten. Een omgeving die je de kans biedt om te oefenen met beroepsproducten en mee te lopen op verschillende afdelingen.

Je kunt zelf beoordelen of jouw huidige functie voldoet als leer- en werkomgeving voor het effectief oefenen en uitvoeren van schoolopdrachten. Dit kan je huidige werkplek zijn, maar ook een stage, vrijwilligersfunctie of een andere afdeling.

Criteria relevante leer- en werkomgeving

De kwaliteit van het beroepsproduct staat voorop, niet de plek waar de ontwikkeling plaatsvindt. Bekijk aan de hand van de onderstaande criteria of jouw werkomgeving voldoet.

  • breedte: je kunt werken aan taken en vraagstukken die passen bij je toekomstig beroep
  • actualiteitswaarde: je kunt werken met actuele inzichten, methoden en tools
  • communicatie: je hebt voldoende (informele) interactie met bijvoorbeeld collega's, klanten en managers
  • leerklimaat: je kunt experimenteren, reflecteren en leren van fouten
  • participatie: je kunt aansluiten bij overlegsituaties of andere werkactiviteiten
  • complexiteitsniveau: je kunt functioneren op een professioneel hbo-niveau

Heb je én geen passende functie én geen netwerk waar je op terug kunt vallen, dan is het bijna onmogelijk de opleiding af te ronden. Heb je vragen over de combinatie werken en studeren? Neem dan contact met ons op.

Terug naar homepage opleiding Bedrijfskunde Deeltijd

Gepubliceerd door  Faculteit Business en Economie 26 september 2019