Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Bedrijfskunde

Iets voor jou?

Ambieer jij een carrière als bedrijfskundige? Wil je je verder verdiepen in bedrijfskunde en bijdragen aan het succes van een organisatie? Met de deeltijdopleiding Bedrijfskunde investeer je in jouw carrière, met direct rendement. Met deze praktijkgerichte opleiding leer je bedrijfsprocessen beter te doorgronden. Alles wat je leert, kun je direct toepassen in je werk.

Volg een proefles
Meld je aan
Bedrijfskunde in deeltijd iets voor jou?

Dit ga je doen

De 4-jarige deeltijdopleiding Bedrijfskunde bestaat uit themagerichte modules en semesters van een half jaar. De opleiding bevat 2 belangrijke uitgangspunten: het ontwikkelen van competenties en de beroepspraktijk.

Verder studeren in deeltijd - Wat levert het concreet op?
Jaar 1

In jaar 1 verken je de organisatie en haar onderdelen. Je krijgt inzicht in de complexiteit van organisaties en onderzoekt een organisatie op een kritische, gedegen en geloofwaardige manier.

Jaar 2

In jaar 2 krijg je hoor- en werkcolleges in modules zoals Marketing Management, Operations Management, Informatie Management en Financieel Management.

Jaar 3

In jaar 3 ontwikkel je je verder in de rol van adviseur en veranderaar. In de modules Adviseren en Veranderen onderzoek je hoe je écht verschil kan maken in organisaties en je impact kan vergroten.

Jaar 4

In jaar 4 staat 'Integratie' centraal. Je verdiept je in leiderschap en strategie. Je ontwikkelt een integrale kijk op organisatievraagstukken en laat zien dat je in staat ben om complexe vraagstukken en op te lossen.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot de deeltijdopleiding Bedrijfskunde toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

6 contacturen per week

Bij deze opleiding heb je minimaal 6 contacturen per week in het 1e jaar. Daarnaast besteed je thuis en op je werk ongeveer 14-20 uur per week aan projecten, onderzoek en opdrachten en aan het voorbereiden van lessen.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 500 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Bedrijfskunde deeltijd aan de HvA?

  • Na je afstuderen ben je een professional die inzetbaar is in veel verschillende functies.
  • Je studeert op de Business Campus van de HvA, met een grote organisatie als ING, maar ook kleinere ondernemers om de hoek.
  • Met deze opleiding in deeltijd breng jij jouw talenten en passie voor het bedrijfsleven naar een hoger niveau.

Voor wie?

  • Je hebt een brede interesse in het bedrijfsleven en bent benieuwd naar de belangrijke processen in een organisatie, het business model en de financiële situatie.
  • Je vindt het leuk om met andere professionals te communiceren en samen te werken.
  • Je werkt graag aan het verbeteren van bedrijfsprocessen.
  • Je wilt het beste uit mensen en organisaties halen.
  • Je wilt nog breder inzetbaar zijn.