Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Wil jij de stap maken naar een management- functie? Met een bachelor Bedrijfskunde ken je alle aspecten van bedrijfsprocessen en draag je bij aan het succes van een organisatie. Bedrijfskunde is een 4-jarige opleiding die je dinsdag- en donderdagavond volgt of zaterdag de hele dag.

Bezoek de open dag

Bedrijfskunde in deeltijd iets voor jou?

Begin jij in september 2024 met de deeltijdopleiding Bedrijfskunde? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Bekijk het hier

Dit ga je doen

De deeltijdopleiding Bedrijfskunde is thematisch opgebouwd op basis van de afdelingen (zoals bijv. Finance of HRM) die je binnen een organisatie hebt, en bestaat uit zowel semesters van een half jaar als blokken van 10 weken. De twee belangrijkste uitgangspunten bij deze deeltijdopleiding zijn: de beroepspraktijk als leeromgeving en het ontwikkelen van competenties. Persoonlijk Leiderschap vormt een rode draad in de opleiding. De opgedane kennis kun je direct toepassen in je werkomgeving.

Verder studeren in deeltijd - Wat levert het concreet op?

Propedeuse (jaar 1)

Je start met de module Organisatieperspectieven, samen met studenten van andere economische opleidingen. Zo leer je organisaties te bekijken vanuit verschillende invalshoeken: bedrijfsvoering, marketing, finance en human resources. Je krijgt inzicht in de complexiteit van organisaties en leert een organisatie te onderzoeken op een kritische, gedegen manier.

Hoofdfase

In het tweede jaar ga je aan de slag met de volgende vakken: Bedrijfskundig Marketing Management; Adviseren; Leiderschap; Operations Management; Veranderen; Strategie; Bedrijfskundig Informatie Management; en Bedrijfskundig Financieel Management. In het derde jaar kun je ook een minor van 20 weken volgen. Een minor is een keuzeprogramma waarmee je je kennis kunt verbreden of verdiepen. Je kiest 1 minor van 30 ECTS of 2 minoren van 15 ECTS. Er kunnen inhoudelijke toelatingseisen gesteld kunnen worden door een minor

Afstudeeropdracht

In het vierde jaar rond je je studie af.  Je werkt aan je afstudeeropdracht die bestaat uit een onderzoeksrapportage. Je onderzoekt daarvoor een relevant en actueel vraagstuk uit de beroepspraktijk van Bedrijfskunde, waarmee je tegelijkertijd je vakbekwaamheid toont.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot de deeltijdopleiding Bedrijfskunde toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

6 contacturen per week

Bij deze opleiding heb je minimaal 6 contacturen per week in het 1e jaar. Daarnaast besteed je thuis en op je werk ongeveer 14-20 uur per week aan projecten, onderzoek en opdrachten en aan het voorbereiden van lessen.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 500 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Bedrijfskunde deeltijd aan de HvA?

  • Na je afstuderen ben je een professional die inzetbaar is in veel verschillende functies.
  • Je studeert op de Business Campus van de HvA, met een grote organisatie als ING, maar ook kleinere ondernemers om de hoek.
  • Met deze opleiding in deeltijd breng jij jouw talenten en passie voor het bedrijfsleven naar een hoger niveau.

Voor wie?

  • Je hebt een brede interesse in het bedrijfsleven en bent benieuwd naar de belangrijke processen in een organisatie, het business model en de financiële situatie.
  • Je vindt het leuk om met andere professionals te communiceren en samen te werken.
  • Je werkt graag aan het verbeteren van bedrijfsprocessen.
  • Je wilt het beste uit mensen en organisaties halen.
  • Je wilt nog breder inzetbaar zijn.