Hogeschool van Amsterdam

(Online) Studiekeuzeplein

Online: dinsdag 26 oktober 17.00-21.00 | Op locatie: zaterdag 30 oktober 10.00-14.00

Heb je praktische vragen of weet je nog niet wat je wilt studeren? Op deze pagina vind je het programma van het (online) studiekeuzeplein tijdens de online open dag 26 oktober en het kennismaken op locatie op 30 oktober. Bekijk per datum wat het aanbod is en meld je aan voor de onderdelen waar jij meer van wilt weten.

PROGRAMMA 26 OKTOBER

Online open dag op 26 oktober tussen 17.00 en 21.00 uur.

Op deze pagina vind je het programma voor de online open dag. Voor sommige onderdelen meld je je vooraf aan, voor andere programma-onderdelen is dit niet nodig. Als je vooraf moet aanmelden, staat dit erbij. Je vindt het programma hieronder:

Twijfel je over je studiekeuze? Doe mee aan de workshop en vindt samen met een keuzecoach uit wat je mogelijkheden zijn en wat er bij je past. Na afloop van de workshop kun je zelfstandig stappen zetten om een opleiding te kiezen die bij je past en met meer focus de open dag bezoek.

Hoe meld ik me aan?

Klik op de aanmeldbutton bovenaan deze pagina, vul je gegevens in en kies daarna in de lijst voor het aanbod onder het kopje 'Algemeen' op 26 oktober. De workshop wordt gehouden van 17.00 - 18.00 uur en van 19.00 - 20.00 uur, kies de tijd die je het beste uitkomt.

Heb je ADHD, autisme of dyslexie? Chronische vermoeidheid, diabetes of reuma? Een motorische, visuele of auditieve beperking? Psychische klachten, zoals een angststoornis of een depressie? Kom naar onze online voorlichtingsbijeenkomst! Een studentendecaan vertelt samen met studenten van de HvA over hun ervaringen en welke voorzieningen er zijn bij de HvA. De voorlichting wordt tijdens de online open dag om 19:00 uur gegeven en duurt een half uur.

Hoe meld ik me aan?

Klik op de aanmeldbutton bovenaan deze pagina, vul je gegevens in en kies daarna in de lijst voor het aanbod onder het kopje 'Algemeen' op 26 oktober.

Let op: Heb je interesse in een opleiding op het terrein van Business en Economie? Meld je aan voor dezelfde voorlichting via de betreffende opleidingspagina.

Hoe is het om de overstap van het mbo of de middelbare school naar het hbo te maken? Studenten kunnen jou alles vertellen over de verschillen tussen het mbo of de havo en het hbo, welke valkuilen ze zijn tegengekomen en hoe ze hiermee om zijn gegaan. Ook vertellen ze je over de verschillen tussen het mbo/ de middelbare school en het hbo en geven ze je tips mee voor jouw verdere oriëntatie.

Hoe meld ik me aan?

Klik op de aanmeldbutton bovenaan deze pagina, vul je gegevens in en kies daarna in de lijst voor het aanbod onder het kopje 'Algemeen' op 26 oktober. Je kunt kiezen tussen studenten die zelf de overstap hebben gemaakt vanuit het mbo of voor studenten die zelf van de havo naar het hbo zijn overgestapt.

Ga jij straks studeren, heb je een functiebeperking en zou je meer willen weten over hoe het is om aan de HvA te studeren? Deze studenten weten hier alles van en vertellen je er graag meer over. Hoe hebben zij de overstap beleefd, welke moeilijkheden kwamen zij tegen en welke hulp biedt de HvA? Zij geven je tips en geven inzicht hoe zij hun studie aanpakken en bij wie ze hun hulpvraag kunnen neerleggen. Geïnteresseerd? Meld je dan aan voor een tijdslot, dan belt een van de studenten je op!

Hoe meld ik me aan?

Klik op de aanmeldbutton bovenaan deze pagina, vul je gegevens in en kies daarna in de lijst voor het aanbod onder het kopje 'Algemeen' op 26 oktober. Kies vervolgens een tijdslot dat je goed uitkomt.

Een studentendecaan geeft je informatie, advies of begeleiding bij je studieloopbaan, studeren met een functiebeperking of bij persoonlijke omstandigheden. Herken jij je in een van de volgende dingen:

 • Studeren met een functiebeperking of chronische ziekte
 • Studievertraging door persoonlijke problemen of familieomstandigheden
 • Topsport
 • Studiestress
 • Bindend Studieadvies (BSA)
 • Studiekeuze

en heb jij een vraag voor de studentendecaan? Aarzel dan niet om contact op te nemen! Plan zelf een afspraak in van 15 minuten bij de decaan van jouw keuze. Klik op de aanmeldbutton, navigeer in de agenda naar 26 oktober, selecteer de studentendecaan van jouw keuze en kies een moment dat jou goed uitkomt.

>> Geef je op voor een telefonische afspraak

Ga jij straks studeren, ben je statushouder en wil je meer weten over de ondersteuning die de HvA biedt? Tijdens de online open dag kun je bellen met een student die ook ervaringsdeskundig is. Hoe hebben zij de overstap beleefd, welke moeilijkheden kwamen zij tegen en welke hulp biedt de HvA? Zij geven je tips en geven inzicht hoe zij hun studie aanpakken en bij wie ze hun hulpvraag kunnen neerleggen. Geïnteresseerd? Meld je dan aan voor een tijdslot, dan belt een van de studenten je op!

Hoe meld ik me aan?

Klik op de aanmeldbutton bovenaan deze pagina, vul je gegevens in en kies daarna in de lijst voor het aanbod onder het kopje 'Algemeen' op 26 oktober. Kies vervolgens een tijdslot dat je goed uitkomt.

Je kunt bij onze collega's van studievoorlichting terecht met vragen over studiekeuze, de studiekeuzecheck of over toelating. Studievoorlichting is tijdens de open dag bereikbaar via WhatsApp tussen 18.00 en 21.00 uur. Het nummer wordt op deze plek op 26 oktober bekend gemaakt.

Heb je vragen over:

 • Studielink en inschrijven
 • Financiële zaken m.b.t. de studie
 • Beroep, bezwaar, klacht
 • Ingewikkelde vraagstukken m.b.t. (her)inschrijving, uitschrijving, collegegeld en studiefinanciering

Dan kun je terecht bij de Centrale Studentenadministratie. Bel tijdens de online open dag naar het nummer dat op deze pagina wordt gepubliceerd.

Wil je studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en heb je een buitenlandse vooropleiding? Dan is het Taalschakeltraject (TST) een goede keuze. Bij het Taalschakeltraject kun je je voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II, leer je in projectgroepen werken, verslagen schrijven, presentaties geven, en meer. Bovendien krijg je les in de vakken die voor je studie belangrijk zijn. Heb je vragen over het Taalschakeltraject? Neem dan contact op met Bianca tussen 18.00 en 21.00 uur. Het telefoonnummer van Bianca wordt hier 26 oktober gepubliceerd.

Wil jij beginnen aan een hbo-opleiding maar mis je een diploma, een vak of bepaalde voorkennis? Dan kun je trainingen en cursussen volgen of op grond van je leeftijd een toelatingsexamen maken. Heb je vragen over het 21+- Toelatingsonderzoek, de 21+- trainingen of de voorbereidende (deficiëntie)cursussen? Neem dan contact op met Laura tussen 18.00 en 21.00 uur. Het telefoonnummer van Laura wordt hier 26 oktober gepubliceerd.

PROGRAMMA 30 OKTOBER

Kennismaken op locatie op 30 oktober tussen 10.00 en 14.00 uur

Op het Studiekeuzeplein kun je tijdens het kennismaken op locatie terecht voor praktische vragen, een gesprek met een keuzecoach of voor een voorlichting over de overstap van het mbo naar het hbo.

Het algemene studiekeuzeplein vindt plaats in de hal van het Kohnstammhuis (Wibauthuis 2-4).

Sommige locaties hebben een eigen studiekeuzeplein. Bezoek je op 30 oktober een opleiding:

 • in de richting van Business en Economie op de Fraijlemaborg
 • in de richting Gezondheid of Forensisch Onderzoek op het Nicolaas Tulphuis
 • in de richting Techniek op de Leeuwenburg (geen keuzecoaches)

Meld je dan aan voor het studiekeuzeplein van die locatie. Meld je aan via de aanmeldbutton bovenaan deze pagina. Vul je gegevens in en kies voor het aanbod onder het kopje 'Algemeen'.

Heb je een vraag over bijvoorbeeld een van de volgende onderwerpen?

 • Het inschrijfproces, toelating en studiekeuzecheck
 • Studeren met een functiebeperking
 • Studeren onder bijzondere omstandigheden
 • 21+-toelatingsonderzoeken
 • Het Taalschakeltraject
 • Bindend Studieadvies
 • Financiële zaken rondom studeren
 • Studiekeuze

Kom langs tijdens het Studiekeuzeplein op zaterdag 30 oktober. Medewerkers en studenten van de HvA staan klaar om je vragen te beantwoorden.

Hoe meld ik me aan?

Meld je aan via de aanmeldbutton bovenaan deze pagina. Vul je gegevens in en kies voor het aanbod onder het kopje 'Algemeen'. Je meldt je aan voor een tijdslot van een uur. Binnen dat uur kun je binnenwandelen om je vraag te stellen.

Zit je op de havo, het vwo of het mbo en denk je na over welke opleiding je hierna wilt gaan doen? Heb je vragen over hoe je dat doet, een studie kiezen? Of twijfel je tussen een paar opleidingen? Of weet je nog niet of je straks wilt gaan studeren?

Tijdens het kennismaken op locatie op 30 oktober kun je deze vragen met een ervaren keuzecoach bespreken. Samen met de keuzecoach ga je aan de slag met de volgende vragen:

 • Wat wil je?
 • Wat kun je?
 • Wat vind je belangrijk?

Daarna kijken jullie welke opleidingen of richtingen daarbij kunnen passen.

Hoe meld ik me aan voor een gesprek?

Meld je aan via de aanmeldbutton bovenaan deze pagina. Vul je gegevens in en bekijk het aanbod onder 'Algemeen'. Je meldt je aan voor een tijdslot van een uur. Binnen dat uur kun je binnenwandelen voor een gesprek met een keuzecoach.

HvA-studenten vertellen over hun ervaringen!

Zit jij op het mbo en denk je erover om na het behalen van je diploma door te studeren? Wil jij weten wat je kunt verwachten en hoe je je kunt voorbereiden op studeren aan het hbo? Kom naar de voorlichtingsbijeenkomst op locatie! Studenten van de HvA vertellen over hun ervaringen en geven je tips over het studeren aan het hbo.

Waar en hoe laat?

De voorlichtingsbijeenkomst vindt plaats in het Kohnstammhuis. Er zijn drie rondes:

 • 10:30 - 11:30 uur
 • 11:30 - 12:30 uur
 • 12:30 - 13:30 uur

Hoe meld ik me aan?

Klik op de aanmeldbutton bovenaan deze pagina, vul je gegevens in en kies daarna in de lijst voor het aanbod onder het kopje 'Algemeen'. Selecteer vervolgens de voorlichtingsronde en meld je aan.

Let op: bezoek je tijdens het kennismaken op locatie een opleiding op het gebied van Business en Economie op de Business Campus ? Meld je aan voor de voorlichting bij Business en Economie.

Gepubliceerd door  Studentenzaken 12 oktober 2021