Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studiekeuzeplein

Weet je nog niet wat je wilt studeren en/of heb je praktische vragen? Op het studiekeuzeplein staan wij klaar om jouw vragen te beantwoorden!

Studenten met elkaar in gesprek

Hulp nodig bij het kiezen? Ga in gesprek met een keuzecoach 

Weet jij al welke opleiding je wilt gaan volgen? Of heb je nog vragen over hoe je het beste een keuze kan maken? Twijfel je tussen een paar opleidingen? Schrijf je dan in voor een gesprek met een keuzecoach op de open dag, of maak een afspraak voor een gesprek op een ander moment (online, fysiek of telefonisch, het gesprek is gratis).

Extra ondersteuning nodig tijdens jouw opleiding? 

Had jij op je vooropleiding extra ondersteuning? Of nog niet, en wil je weten er mogelijk is op de HvA? Een studentendecaan kan je hier verder in helpen. Kom langs op het studiekeuzeplein. Een afspraak maken is niet nodig. 

Praktische vragen over studeren of toelating? 

Tijdens het studiekeuzeplein kun je bij onze collega's van studievoorlichting terecht met vragen over studiekeuze en toelating.

Vragen over inschrijving? 

Heb je vragen over studielink, (her)inschrijven of financiële zaken m.b.t. de opleiding? Kom langs op het studiekeuzeplein en stel je vragen aan de Centrale Studentenadministratie.

Vragen over 21+-toelatingsonderzoek? 

Wil jij beginnen aan een hbo-opleiding maar mis je een diploma, een vak of bepaalde voorkennis? Dan kun je trainingen en cursussen volgen of op grond van je leeftijd een toelatingsexamen maken. Heb je vragen over het 21+- toelatingsonderzoekde 21+ examentrainingen of de voorbereidende (deficiëntie)cursussen? Kom langs op het studiekeuzeplein en vraag het aan een collega van 21+-.

Vragen over het Taalschakeltraject?

Heb je een buitenlandse vooropleiding? Tijdens het Taalschakeltraject bereid je je voor op het Staatsexamen NT2 programma II. Je leert in projectgroepen werken, verslagen schrijven en presentaties geven en krijgt les in de vakken die voor jouw studie belangrijk zijn. Heb je vragen over het Taalschakeltraject? Kom langs op het studiekeuzeplein en vraag het aan een collega van het Taalschakeltraject.

Kom jij van het mbo?

Wil jij na het mbo doorstuderen in het hbo? Ben je benieuwd wat je te wachten staat en hoe jij je kunt voorbereiden? Tijdens de presentatie 'Van mbo naar hbo' vertellen studenten die zelf de overstap van het mbo naar het hbo hebben gemaakt over hun ervaringen. Ook vertellen ze je over de verschillen tussen het mbo en het hbo en geven ze je tips mee voor jouw verdere oriëntatie. Meld je aan op de open dag pagina