Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Studiekeuzeplein

Heb je praktische vragen of weet je nog niet wat je wilt studeren? Op het studiekeuzeplein staan keuzecoaches, studentendecanen en andere medewerkers klaar om je vragen te beantwoorden.

Op deze pagina lees je alvast wie er straks op het studiekeuzeplein in ieder geval te vinden zijn. Het exacte programma van het studiekeuzeplein vind je in oktober op deze pagina.

Heb je een vraag voor een studentendecaan? 

Een studentendecaan geeft je informatie, advies of begeleiding bij studeren met een functiebeperking, je studieloopbaan, of bij persoonlijke bijzonderheden en/of omstandigheden. Hierover kun je vertrouwelijk praten. Veel gesprekken gaan over:

 • Studeren met een functiebeperking of chronische ziekte
 • Studievertraging door persoonlijke omstandigheden
 • Topsport
 • Studiestress
 • Bindend Studieadvies (BSA)
 • Studiekeuze

Heb jij een of meerdere vragen voor de studentendecaan? Aarzel dan niet om langs te komen op het studiekeuzeplein. 

Vragen over studiekeuze, studiekeuzecheck of toelating? 

Tijdens het online studiekeuzeplein kun je bij onze collega's van studievoorlichting terecht met vragen over studiekeuze, de studiekeuzecheck of over toelating.

Vragen over inschrijving? 

Heb je vragen over:

 • Studielink en inschrijven
 • Financiële zaken m.b.t. de studie
 • Beroep, bezwaar, klacht
 • Ingewikkelde vraagstukken m.b.t. (her)inschrijving, uitschrijving, collegegeld en studiefinanciering

Kom tijdens de open dag langs op het studiekeuzeplein waar de collega's van de Centrale Studentenadministratie je vragen beantwoorden.

Vragen over 21+-toelatingsonderzoek? 

Wil jij beginnen aan een hbo-opleiding maar mis je een diploma, een vak of bepaalde voorkennis? Dan kun je trainingen en cursussen volgen of op grond van je leeftijd een toelatingsexamen maken. Heb je vragen over het 21+- Toelatingsonderzoekde 21+ examentrainingen of de voorbereidende (deficiëntie)cursussen? Kom langs op het studiekeuzeplein tijdens de open dag.

Vragen over het Taalschakeltraject?

Wil je studeren aan de Hogeschool van Amsterdam en heb je een buitenlandse vooropleiding? Je kunt je tijdens het Taalschakeltraject (TST) voorbereiden op het Staatsexamen NT2 programma II, je leert in projectgroepen werken, verslagen schrijven, presentaties geven, en meer. Bovendien krijg je les in de vakken die voor jouw studie belangrijk zijn. Heb je vragen over het Taalschakeltraject? Stel ze op het studiekeuzeplein tijdens de open dag.

Ga in gesprek met een keuzecoach 

Zit je op de havo, het vwo of het mbo en denk je na over welke opleiding je hierna wilt gaan doen? Heb je vragen over hoe je dat doet, een studie kiezen? Twijfel je tussen een paar opleidingen? Of weet je nog niet of je straks wilt gaan studeren?

Tijdens de open dag kun je deze vragen met een ervaren keuzecoach bespreken. Samen met de keuzecoach ga je aan de slag met de volgende vragen:

 • Wat wil je?
 • Wat kun je?
 • Wat vind je belangrijk?

Daarna kijken jullie welke opleidingen of richtingen daarbij kunnen passen.

De overstap naar het hbo

Hoe is het om de overstap van het mbo of de middelbare school naar het hbo te maken? Studenten kunnen jou alles vertellen over de verschillen tussen het mbo of de middelbare school en het hbo, welke valkuilen ze zijn tegengekomen en hoe ze hiermee om zijn gegaan. Ook vertellen ze je over de verschillen tussen het mbo of de middelbare school en het hbo en geven ze je tips mee voor jouw verdere oriëntatie.

Studenten vertellen over studeren met een functiebeperking

Ga jij straks studeren, heb je een functiebeperking en zou je meer willen weten over hoe het is om aan de HvA te studeren? Op het studiekeuzeplein kun je dat rechtstreeks vragen aan een student van Limitless! Deze studenten weten hier alles van en vertellen je er graag meer over. Hoe hebben zij de overstap beleefd, welke moeilijkheden kwamen zij tegen en welke hulp biedt de HvA? Zij geven je tips en geven inzicht hoe zij hun studie aanpakken en bij wie ze hun hulpvraag kunnen neerleggen.

Online open dag?

Vindt deze open dag online plaats? Dan zijn onze collega's online, telefonisch of via WhatsApp bereikbaar. Details over hun beschikbaarheid worden op deze pagina gepubliceerd.