Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Ondersteuning

De HvA biedt verschillende vormen van ondersteuning aan studenten.

 

Bij de studentendecanen staat de deur altijd voor je open

Studentendecanen

Tijdens je studie kun je bij de studentendecaan terecht voor informatie, advies of begeleiding bij je studieloopbaan of bij persoonlijke omstandigheden. Bijvoorbeeld wanneer je studeert met een functiebeperking, of wanneer je topsport combineert met je studie of mantelzorger bent. Ook bij (mogelijke) studievertraging of bij financiële problemen gerelateerd aan je studie is de studentendecaan er voor jou. Samen met de studentendecaan zoek je naar oplossingen en acties die leiden tot een verbetering in je persoonlijk functioneren en je studie.

Studeer je al aan de HvA en zoek je contact met de studentendecanen? Maak een afspraak.

Trainingen en workshops voor studenten

De HvA organiseert allerlei trainingen en workshops om studenten te ondersteunen. Bijvoorbeeld op het gebied van studievaardigheden, taal en persoonlijke ontwikkeling. Ook kunnen we je helpen als je het lastig vindt om een planning te maken of als je tijdens je studie te maken krijgt met stress of motivatiedips. Wil je liever zelf aan de slag? Dan kun je als student ook oefenen met online modules.  Alle trainingen en modules voor studenten staan op Student Info.

Studentenpsychologen

De studentenpsychologen van de HvA staan voor je klaar wanneer je hulp nodig hebt bij milde, psychische klachten die jouw studie in de weg staan. Zij verzorgen oplossingsgerichte, kortdurende psychologische hulp in de vorm van groepstrainingen en individuele gesprekken. Daarbij krijg je concrete handvatten om de vragen of problemen waar je tegenaan loopt op te lossen.

Studentenartsen 

Als je studeert bij de HvA en je hebt zorg nodig van een arts, dan kun je bij de studentenartsen terecht. Zij verrichten hetzelfde werk als gewone huisartsen, maar zijn daarnaast gericht op de specifieke aspecten van het studentenleven.

Ondersteuning in een specifieke situatie

Heb jij te maken met bijzondere omstandigheden die invloed kunnen hebben op jouw studie? Ben je bijvoorbeeld statushouder, topsporter, mantelzorger, internationale student, ondernemer of kom je uit Caribisch Nederland? Lees hoe de HvA jou tijdens je studie kan ondersteunen.

Informatie voor studenten met speciale behoeften

Vertrouwenspersonen

Als je tijdens je studie of stage in aanraking komt met ongewenst gedrag, kun je terecht bij een vertrouwenspersoon van de HvA. Met ongewenst gedrag wordt bedoeld: discriminatie, (seksuele) intimidatie, pesten of agressie. Je kunt je verhaal kwijt en bespreekt wat je kunt doen. De vertrouwenspersoon zorgt voor een vertrouwelijke behandeling van je vraag of klacht, zoekt met jou naar een oplossing en staat je bij als het komt tot een formele klacht.

Naar de vertrouwenspersonen

Ga jij als eerste uit jouw gezin naar het hbo?

Ben jij de eerste uit je gezin die gaat studeren in het hoger onderwijs? En start je per september met een opleiding aan de HvA? Doe dan mee aan het driedaagse evenement Tune In en weet straks beter wat je te wachten staat. Tijdens het programma leer je medestudenten kennen, krijg je tips van ouderejaars en volg je trainingen en workshops om je voor te bereiden op studeren aan het hbo en het studentenleven. Tune In wordt eind augustus gehouden, vlak voor de start van het nieuwe studiejaar. 

Tune In

Tune in!