Procedure

Stap 1

U stelt een portfolio samen met behulp van het Competentieprofiel, het portfolio zelf, de handleiding bij het portfolio en de bijlagen daarbij. U vindt deze documenten op de website van de BVNT2 .

Stap 2

U kunt zelfstandig een portfolio samenstellen, maar u kunt dit ook samen met collega’s doen. De BVNT2 organiseert regelmatig begeleidingstrajecten van 3 dagdelen waarin u samen met een gecertificeerde docent kunt werken aan uw portfolio.

Stap 3

Als uw portfolio klaar is, meldt u zich aan voor het assessment via het aanmeldformulier. Let op: het is belangrijk dat uw portfolio klaar is voordat u zich aanmeldt!


Stap 4

U ontvangt een ontvangstbevestiging van ons Loket Assessments.


Stap 5

U stuurt uw portfolio in tweevoud naar onderstaand adres:

Hogeschool van Amsterdam
Faculteit Onderwijs en Opvoeding
Onderwijsbureau: Elles Postma en Sandra van der Helm
Postbus 36180
1020 MD Amsterdam


Stap 6

Na ontvangst controleren wij uw portfolio op volledigheid en wordt dit doorgestuurd naar onze assessoren en plannen we een datum voor het assessment. U ontvangt van ons een uitnodiging. Mocht uw portfolio nog niet compleet zijn dan wordt u geïnformeerd door ons Onderwijsbureau.


Stap 7

Na de bevestigingsmail met de datum van het assessmentgesprek ontvangt u of uw werkgever een factuur voor de assessmentkosten.


Stap 8

Op de afgesproken datum legt u het assessment af. Dit is een gesprek van één uur tussen u, de assessor en de veld-assessor waarin uw portfolio wordt besproken en de competenties worden beoordeeld.


Stap 9

De uitslag ontvangt u binnen twee werkdagen per e-mail van de assessor. Binnen twee weken na het assessment ontvangt u een rapportage. Bij een positieve beoordeling krijgt u het certificaat competent NT2-docent via de post opgestuurd.


Stap 10

De HvA geeft i.v.m. de wet op privacy geen informatie aan de BNVT2 over de uitslag van het assessment. U kunt dit zelf doen. Als u geslaagd bent, neemt de BNVT2 uw naam en uw specialisatie op in het beroepsregister van de BNVT2.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 29 augustus 2019