Hogeschool van Amsterdam

Samenwerkingspartners

De Leergang Loopbaancoaching werkt samen met een paar belangrijke partners.

Beroepsvereniging Noloc

Noloc is de beroepsvereniging van loopbaanprofessionals en jobcoaches en verbindt vakgenoten in hun professionele ontwikkeling. De vereniging telt circa 3.000 leden. Zij draagt bij aan toekomstgerichte beleidsvorming daar waar mensen, werk en organisaties centraal staan. Zij werkt daarbij nauw samen met onder andere de Ministeries van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Net als met het UWV, SBB, gemeenten, OVAL, CMI, kennisorganisaties en overige partijen die de transformatie op het gebied loopbanen in ontwikkeling vormgeven. Noloc-erkende loopbaanprofessionals en jobcoaches voeren een kwaliteitskeurmerk, zijn opgenomen in een beroepsregister, en dragen daarmee bij aan een hoogstaand niveau van loopbaandienstverlening.

Website: www.noloc.nl/

Register BKA

Het register BKA staat voor registratie van gekwalificeerde beroepskeuze- en loopbaanadviseurs. Voor een inschrijving bij het register moet je aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal hbo-diploma (of aantoonbaar hbo-niveau).
  • Certificaat Leergang Psychologie van de Studiekiezer inclusief specialisatie Psychodiagnostische instrumenten.
  • 1 jaar aantoonbare werkervaring met studie-, beroepskeuze- of loopbaanvragen.
  • 3 casussen waarbij psychodiagnostiek is gebruikt.

Meer informatie over het register BKA vind je op de website van het register BKA . Voor vragen hierover stuur je een mail naar loopbaancoaching@hva.nl

De Stichting Register BKA

De Stichting Register BKA bevordert en bewaakt sinds 1957 de kwaliteit en de integriteit van de beroepskeuzeadvisering en loopbaanbegeleiding in Nederland. Het Register BKA staat voor registratie van gekwalificeerde beroepskeuze- en loopbaanadviseurs.

LDC

LDC ontwikkelt innovatieve online loopbaaninstrumenten en tests voor professionals op het vlak van HRM, re-integratie, verzuim en loopbaan- en studiekeuze. Wij stimuleren beweging in leer- en loopbanen en faciliteren keuzes. We maken de arbeidsmarkt inzichtelijk en brengen deze terug naar het niveau van het individu. We doen dit via ons TrjcT-platform , een online omgeving waarbinnen al onze testen en data samen komen. Bij tests kun je denken aan beroepskeuzetesten, persoonlijkheidstesten, interesse- en competentietesten en arbeidsmarktscan. Met data bedoelen we Nederlands meest complete beroependatabase , deze database zorgt voor een individuele en concrete vertaling naar de opleidings- en arbeidsmarkt. Op deze manier helpen we Nederland navigeren op de arbeidsmarkt.

Website: ldc.nl

Gepubliceerd door  Faculteit Maatschappij en Recht 4 november 2020