Hogeschool van Amsterdam

Internationaal

Een studieperiode in het buitenland levert je meer op dan studiepunten alleen. Je doet nieuwe ervaringen op en het verrijkt je persoonlijkheid. Je wordt zelfstandiger en flexibeler. Daarnaast maak je kennis met een andere taal en cultuur en leer je nieuwe mensen kennen.

De HvA onderhoudt goede internationale contacten die interessante plekken voor studie of stage opleveren. Als je de ambitie hebt in het buitenland stage te lopen of je afstudeeropdracht te doen, is het belangrijk dat je op tijd begint met de voorbereiding. Bespreek je ambitie al tijdens je eerste jaar met je studieloopbaanbegeleider of met iemand van het International Office. Daar kun je terecht met al je vragen over de studiemogelijkheden in het buitenland.

Tijdens het eerste jaar van de opleiding ga je met alle eerstejaarsstudenten op excursie naar de lerarenopleiding in Antwerpen. Hier geef je een presentatie over een van tevoren vastgesteld onderwerp. In het vierde jaar ga je een kijkje nemen bij de lerarenopleiding Nederlands in Gent. We overnachten daar ook en genieten van het goede Vlaamse leven.

Gepubliceerd door  Faculteit Onderwijs en Opvoeding 19 november 2015