Hogeschool van Amsterdam

Werkplekleren

Maak kennis met

Testimonial

Mijn naam is Susan Kruis. De komende tijd zal ik Ruud Kok vervangen als coördinator werkplekleren van het team Noord-Holland Noordwest.

Ik vind het leuk een rol te hebben in de dynamiek van de samenwerking tussen de HvA en de opleidingsscholen.

Susan Kruis - Coördinator werkplekleren team Noord-Holland Noordwest

Sinds 2014 ben ik werkzaam als lerarenopleider bij de HvA. Daarvoor heb ik 8 jaar in het Vmbo gewerkt als docent Gezondheidszorg & Welzijn op diverse scholen in de regio Noord-Holland. Vanaf de start bij de HvA heb ik stagiaires begeleid en sinds een jaar ben ik instituutsopleider bij het Stedelijk Dalton College in Alkmaar.

Het werkplekleren met alle aanverwante aspecten boeit mij bijzonder. Ik zie veel kansen in de krachtige leeromgeving voor studenten op de opleidingsscholen en vind het leuk om een rol te hebben in de dynamiek van de samenwerking tussen de HvA en de opleidingsscholen.

In mijn rol als coördinator werkplekleren wil ik mij inzetten om samen met de opleidingsscholen de kwaliteit van het werkplekleren verder te verbeteren. Hierbij houd ik rekening met de eigen visie van de scholen over opleiden en de diversiteit van de studenten. Daarnaast wil ik me graag inzetten om de vakdidactische kennis vanuit de HvA te kunnen koppelen aan de begeleiding en beoordeling op de scholen.

Een duurzame relatie met de opleidingsscholen vind ik erg belangrijk. In een gezamenlijke inspanning kunnen we de kwaliteit van het samen opleiden verder verbeteren. Ik zie ernaar uit de komende tijd samen een nieuwe generatie docenten op te leiden die de uitdagingen van de 21e eeuw aankunnen.