Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Wil je je liefde voor de Engelse taal overbrengen? Leerlingen de mogelijkheid bieden om via een wereldtaal te communiceren met mensen uit verschillende culturen? Dan is de deeltijdopleiding Leraar Engels iets voor jou. Als leraar Engels heb je een veelzijdige baan waarin je lesgeeft, toetsen ontwikkelt, maar ook leerlingen begeleidt, studiereizen organiseert en gesprekken voert met ouders.

Schrijf je in
Portret student

Begin jij na de zomer met Leraar Engels deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

De deeltijdopleiding Leraar Engels biedt een flexibel studieprogramma. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en de tijd die je extra kunt investeren.

Studenten tijdens college
Jaar 1

In jaar één maak je kennis met een aantal kernthema’s in het vakgebied en volg je vakken als Contrastive Language Studies en adolescentiepsychologie. Ook sta je bij een van onze opleidingsscholen voor de klas.

Jaar 2

In jaar twee verdiep je je in de taal en de cultuur, met vakken als Reading Literature in Contexts en Theories of Language Learning. Ook nu loop je het hele jaar stage. Je ontdekt hoe leerlingen leren en hoe je effectief met de leerstof bezig kunt zijn.

Jaar 3

In je derde studiejaar leer je hoe je kunt omgaan met verschillen tussen leerlingen in de klas en volg je modules als Sociolinguistics. Je volgt ook een minor, waarin je naar het buitenland kunt gaan.

Jaar 4

In jaar vier studeer je af. Je leert wat er komt kijken bij het leraarschap en hoe je je in de toekomst kunt blijven ontwikkelen. Je sluit je studie af met een Lesson Study, een assessment en de Landelijke Kennistoets (LKT).

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 10 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en de voorbereiding van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld moet je rekening houden met kosten voor boeken, readers en vakbenodigdheden van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Leraar Engels deeltijd aan de HvA?

Student overlegt met leerling
  • Als leraar Engels kun je je leerlingen ‘aansteken’ met jouw liefde voor de taal en cultuur.
  • Naast veel vakkennis doe je ook didactische en pedagogische kennis op. Kennis die je direct leert toepassen tijdens beroepsopdrachten en stages.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en met instellingen.
  • Als leraar Engels heb je goede baankansen en een grote impact op volgende generaties.
  • Deze opleiding biedt een flexibel studieprogramma. Je kunt de studie versneld volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en de tijd die je kunt investeren.

Voor wie?

Portret student
  • Je hebt interesse in de Engelse taal.
  • Je hebt interesse in de Engelse cultuur en literatuur.
  • Je wilt graag direct impact hebben op jongeren.