Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Wil je aan de slag in het beroepsonderwijs, maar niet 4 jaar lang studeren? Dan is de 2-jarige Ad-opleiding tot Educatief Professional Beroepsonderwijs voltijd precies wat je zoekt: een opleiding op hbo-niveau, breed, praktijkgericht en met veel toekomstperspectief.

Schrijf je in
Student aan het werk.

Begin jij na de zomer met de Ad-opleiding Educatief Professional Beroepsonderwijs voltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

Een Educatief Professional Beroepsonderwijs werkt in het beroepsonderwijs, maar heeft een andere focus dan een docent. Tijdens deze 2-jarige voltijdopleiding krijg je volop vakkennis en een brede(re) onderwijskundige basis. Jouw persoonlijke ontwikkeling in de praktijk staat centraal.

Studentes zijn aan het koken.
Jaar 1 en 2

Het 2-jarige programma richt zich voor de ene helft op vakinhoudelijke kennis en voor de andere helft op praktische kennis en vaardigheden. Leren in de praktijk staat centraal. De theorielessen zijn hierop afgestemd en sluiten optimaal aan.

Je werkt vooral in projecten. En je krijgt de ruimte om je te specialiseren. Dat doe je door het volgen van vakken aan 1 van de tweedegraadslerarenopleidingen voor beroepsonderwijs: Gezondheidszorg en Welzijn, Horeca en Voeding, Technisch Beroepsonderwijs, Economie, Biologie, Natuurkunde en Scheikunde.

Bekijk het studieprogramma

Wat is een Associate degree?

Studentes luisteren naar een college.

Met een Associate degree (Ad) haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Praktijkgericht, veel begeleiding en met actuele praktijkopdrachten van bedrijven in en om Amsterdam. In voltijd of naast je baan.

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je hebt minimaal een mbo 4- of havo-diploma voor een Ad-opleiding. Heb je een diploma op mbo-3-niveau en minstens 2 jaar werkervaring? Neem dan deel aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 20 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs voltijd?

Studente is aan het koken.
  • Je leert jongeren om bewust om te gaan met gezondheid, voeding, techniek en exact.
  • Je coacht jongeren om enthousiaste professionals te worden in de sectoren zorg en welzijn, horeca en voeding, technologie, economie, biologie, natuurkunde en scheikunde.
  • Naast veel vakkennis doe je flink wat didactische kennis op die je direct kunt toepassen in je werk. Zo heb na je opleiding alles in huis om aan de slag te gaan.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.

Voor wie?

Student verzorgt baby.
  • Je hebt interesse in gezondheidszorg, voeding, economie, technologie of exact.
  • Je wilt doorleren, maar je (nog) geen 4-jarige hbo-bacheloropleiding volgen.
  • Je werkt op mbo 4- of havo-niveau en wilt je graag specialiseren in je beroep.