Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs deeltijd

Iets voor jou?

Wil je aan de slag in het beroepsonderwijs, maar niet 4 jaar lang studeren? Dan is de 2-jarige Associate degree-opleiding tot Educatief Professional Beroepsonderwijs deeltijd precies wat je zoekt: een opleiding op hbo-niveau, breed, praktijkgericht en met veel toekomstperspectief.

Open dag 10 december
Meld je aan

Dit ga je doen

Een Educatief Professional Beroepsonderwijs werkt in het beroepsonderwijs, maar heeft een andere focus dan een docent. Tijdens deze 2-jarige deeltijdopleiding krijg je volop vakkennis en een brede(re) onderwijskundige basis. Jouw persoonlijke ontwikkeling in de praktijk staat centraal.

Jaar 1 en 2

Het 2-jarige programma richt zich voor de ene helft op vakinhoudelijke kennis en voor de andere helft op praktische kennis en vaardigheden. Leren in de praktijk staat centraal. De theorielessen zijn hierop afgestemd en sluiten optimaal aan.

Je werkt vooral in projecten. En je krijgt de ruimte om je te specialiseren. Dat doe je door het volgen van vakken aan 1 van de tweedegraadslerarenopleidingen voor beroepsonderwijs: Gezondheidszorg en Welzijn, Horeca en Voeding, Mens en Technologie of Economie.

Bekijk het studieprogramma

Wat is een Associate degree?

Met een Associate degree (Ad) haal je in 2 jaar een hbo-diploma. Praktijkgericht, veel begeleiding en met actuele praktijkopdrachten van bedrijven in en om Amsterdam. In voltijd of naast je baan.

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je hebt minimaal een mbo 4- of havo-diploma voor een Ad-opleiding. Heb je een diploma op mbo-3-niveau en minstens 2 jaar werkervaring? Neem dan deel aan het 21+-toelatingsonderzoek.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 10 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Ad Educatief Professional Beroepsonderwijs deeltijd?

  • Je leert jongeren om bewust om te gaan met gezondheid, voeding en techniek.
  • Je coacht jongeren om enthousiaste professionals te worden in de sectoren zorg en welzijn, horeca en voeding, technologie en economie.
  • Naast veel vakkennis doe je flink wat didactische kennis op die je direct kunt toepassen in je werk. Zo heb na je opleiding alles in huis om aan de slag te gaan.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.

Voor wie?

  • Je hebt interesse in gezondheidszorg, voeding, economie of technologie.
  • Je wilt doorleren, maar je (nog) geen vierjarige hbo-bacheloropleiding volgen.
  • Je werkt op mbo 4- of havo-niveau en wilt je graag specialiseren in je beroep.