Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Heb je plezier in wiskunde en wil je anderen hiermee helpen? Dan is de deeltijdopleiding Leraar Wiskunde iets voor jou. Niets is zo boeiend als zien dat leerlingen door jouw hulp wiskunde begrijpen en leuk gaan vinden.

Schrijf je in
Bachelor Leraar Wiskunde deeltijd

Begin jij na de zomer met Leraar Wiskunde deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

De deeltijdopleiding Leraar Wiskunde biedt een flexibel studieprogramma. Ook heb je de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en werkervaring.

Lerares geeft uitleg
Jaar 1

In jaar 1 krijg je vakken als Analyse, Meetkunde, Statistiek en Algebra. Je maakt gebruik van de kennis en vaardigheden die je voor het eindexamen havo wiskunde B hebt geleerd. Na een half jaar start je met de stage. De lessen over vakdidactiek helpen je om wiskunde op een goede manier aan leerlingen over te brengen.

Jaar 2

In jaar 2 krijg je Dynamische Modellen en Analytische Meetkunde. Je loopt vaker stage en vergroot je presentatievaardigheden. Binnen het vak Beroepsopdracht 4 leer je over de kwaliteit van toetsing en op welke manier je kritisch omgaat met een wiskundemethode.

Jaar 3

In jaar 3 volg je een minor (keuzeprogramma) en kies je een afstudeerprofiel: (v)mbo of havo/vwo. 

Jaar 4

Met de profielvakken in jaar 4 verbreed je je kennis van jouw gekozen profiel. Je stage sluit hierbij aan. Door middel van een praktijkgericht onderzoek krijg je meer kennis over de leerlingen en onderwijs op jouw stageschool.

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Voor deze opleiding gelden extra toelatingseisen.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Het aantal uren dat je wekelijks besteedt aan de opleiding hangt af van je individuele studietraject.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Leraar Wiskunde deeltijd aan de HvA?

Leraar geeft uitleg aan leerling
  • Van meetkunde in de architectuur tot kansberekening, economisch inzicht en programmeren. Je laat leerlingen zien hoe leuk en praktisch wiskunde is.
  • Naast veel vakkennis doe je ook didactische en pedagogische kennis op. Kennis die je direct leert toepassen tijdens beroepsopdrachten en stages.
  • Als leraar wiskunde heb je reële baankansen en impact op volgende generaties.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.
  • Deze opleiding biedt een flexibel studieprogramma. Je kunt de studie versneld volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen, werkervaring en de tijd die je investeert.

Voor wie?

Leraar voor de klas
  • Je hebt interesse in wiskunde.
  • Je bent een creatieve onderzoeker.
  • Je wilt graag direct impact hebben op jongeren.