Logo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpaginaLogo Hogeschool van Amsterdam – link naar startpagina

Iets voor jou?

Heb je een passie voor de Franse taal? Wil je jongeren laten kennismaken met Franstalige culturen? Dan is de deeltijdopleiding Leraar Frans iets voor jou. Jij inspireert leerlingen hun talent voor talen verder te ontwikkelen.

Schrijf je in
Lerares en leerling

Begin jij na de zomer met Leraar Frans deeltijd? Wij hebben alle belangrijke info voor je op een rijtje gezet.

Ga naar Start Opleiding

Dit ga je doen

De deeltijdopleiding Leraar Frans biedt een flexibel studieprogramma. Zo heb je bijvoorbeeld de mogelijkheid om de studie versneld te volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen, werkervaring en de tijd die je investeert.

Lerares en leerlingen
Jaar 1

In jaar 1 maak je kennis met een aantal kernthema’s in het vakgebied en volg je vakken als Civilisation, Adolescentiepsychologie en Plaisir de Lire. Ook sta je bij een van onze opleidingsscholen voor de klas.

Jaar 2

In jaar 2 verdiep je je in de taal en de cultuur, met vakken als Histoire et Culture en Taakgericht Leren. Ook nu loop je het hele jaar stage. Je ontdekt hoe leerlingen leren en hoe je effectief werkt met de leerstof.

Jaar 3

In jaar 3 leer je hoe je omgaat met verschillen tussen leerlingen in de klas en volg je modules als Intercultureel Leren. Je volgt ook een minor (keuzeprogramma), waarin je naar het buitenland kunt gaan.

Jaar 4

In jaar 4 studeer je af. Je leert wat er komt kijken bij het leraarschap en hoe je je in de toekomst blijft ontwikkelen. Je sluit je opleiding af met een Lesson Study, een assessment en de Landelijke Kennistoets (LKT).

Bekijk het studieprogramma

Toelatingseisen

Havo, vwo of mbo 4

Je wordt tot deze opleiding toegelaten met een havo-, vwo- of mbo 4-diploma. Wanneer je geen Frans als examenvak hebt gehad, neem contact op met de opleiding om je mogelijkheden te bespreken.

Lees meer over toelating

Benodigde tijd

40 uur per week

Bij een volledig programma heb je circa 10 contacturen per week. Daarnaast werk je 15-20 uur aan projecten, opdrachten en het voorbereiden van lessen en tentamens.

Lees meer over studielast

Kosten

Collegegeld en extra kosten

Houd naast het jaarlijks vastgestelde collegegeld rekening met extra kosten voor boeken, readers en vakmaterialen van ongeveer € 600 per jaar.

Lees meer over studiekosten

Waarom Leraar Frans deeltijd aan de HvA?

Lerares geeft uitleg aan leerling
  • Als leraar Frans laat je je leerlingen kennismaken met de taal van de liefde, literatuur en kunst.
  • Naast veel vakkennis doe je ook didactische en pedagogische kennis op. Kennis die je direct leert toepassen tijdens beroepsopdrachten en stages.
  • Je krijgt te maken met een grote diversiteit aan leerlingen en ouders en werkt samen met andere professionals en instellingen.
  • Als leraar Frans heb je goede baankansen en een grote impact op volgende generaties.
  • Deze opleiding biedt een flexibel studieprogramma. Je kunt de studie versneld volgen, afhankelijk van eerder gevolgde opleidingen en de tijd die je investeert.

Voor wie?

Portret lerares
  • Je hebt interesse in de Franse taal.
  • Je hebt interesse in de Franse cultuur en literatuur.
  • Je wilt graag direct impact hebben op jongeren.